Veliki uspjeh ŽFK Mladost iz Rogatice

22.10.2017.

rogatica-zasluzeno-na-prvom-mjestu-zfk-mladost-800x450

PRVAKINJE ISTOKA BEZ KONKURENCIJE

ROGATICA – Nakon zaslužene pobjede u gostima nad Ženskom nogometnim klubom „Centar-Red Star“ iz Brčkog od 2:0, Ženski fudbalski klub Mladost iz Rogatice uspješno je završio i osvojio prvo mjesto u jesenjem dijelu prvenstva u Prvoj fudbalskoj ligi za žene Republike Srpske, grupa Istok, i iznad svih očekivanja obradovao svoje navijače.

Koliko su Rogatičanke bile superiorne najbolje se vidi po stanju na tabeli. Od 4 odigrane utakmice tri su pobijedile i jednu igrale neriješeno. Odnos datih i primljenih golova je 12:1. Osvojeno je 10 bodova ili 4 više od pratilaca ŽFK Drina iz Zvornika i „Olimpika“ iz Brčkog, 6 bodova više od komšinki sa Sokoca, koje su na 4 mjestu, i čak 7 više od fenjeraša ŽNK „Centar-Red Star“ iz Brčkog.

Na posljednjoj utakmici u Brčkom Rogatičanke su igrale u sastavu: Vesna Ristović, Ivana Božović, Milica Kokošar, Tamara Jovičić, Dragana Delić, Milica Tomić, Suzana Petrović, Marija Ćebić, Vesna Miletić, Suzana Gluhović, Jelisaveta Jerkić, koju je u 67 minutu zamijenila Tijana Ljubinac.

Golove su postigle Jelisaveta Jerkić u 18 i igrač utakmice, kapiten, Milica Tomić u 65 minutu, reče predstavnik kluba na ovoj utakmici Milomir Draganić uz napomenu da će Rogatičke malene u fudbalskim kopačkama već narednog vikenda igrati KUP utakmicu prvog kola sa komšinkama iz ŽFK iz Sokoca.