Zaganovići kod Rogatice – Asfalt umjesto blata

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. oktobra 2017. 058.ba

asfalt-u-zaganovicima-1

ROGATICA – Uz izgradnju kamionnskih puteva kojim otvaraju šume za bržu i lakšđu eksploataciju, Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“ svake godine rekonstruiše i modernizuje uz asfaltiranje i po neki ranije izgrađeni put. Tako je lani modernizovan put Borike – Mandra, a ove po 530 metara na Pašić Kuli i u Plješevici kojim ne samo da su otvorene gravitirajuće šume, nego su asfaltnu vezu sa ostalim svijetom dobila i domaćinstva u ovim selima.

Na tome se nije stalo i ovih dana okončana je modernizacija i puta Rudo – Zaganovići kod Rogatice u dužini od 760 metara i investiciju od nešto više od 100.000 maraka.

Ovom zahvatu „Sjemeća“ posebno su se obradovala domaćinstva čije se kuće nalaze pored ovog puta. Među njima je i domaćinstvo Radomira Ćebića u Zaganovićima. Radi se o uzornom domaćinstvu u oblasti poljoprivrede koje je godinama sa prvim kišama imalo problema sa blatom i oborinskim vodama.

asfalt-u-zaganovicima-2

Sada je to sve prošlost i Radomir je, kao dobar domaćin, bio inicijator i najveći nosilac male svečanosti na kojoj je prošlog petka odata zahvalnost „Sjemeću“ na poklonu koji im je uručena dolaskom asfalta.

Uz predstavnike „Sjemeća“ koje je predvodio direktor Marko Tomović, skromnom slavlju u Zaganovićima prisustvovao je i bivši direktor ovog kolektiva sa sada načalnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima iz Opštinske uprave i predsjednica Mjesne zajednice Rogatica II Vera Damjanović.

Tom prilikom Radomir Ćebić je rekao da se on i njegove komšije nemjerljivo zahvaljuju „Sjemeću“ što ih je lišio blata i višegodišnje borbe sa oborinskim vodama, posebno njegovog domaćinstva u kome je uz ostalo i četvoro školaraca.

asfalt-u-zaganovicima-3

Ovo je primjer, rekao je još Ćebić, kako se popravlja kvalitet življenja na selu i kako se može i treba zaustavljati migracija mladih, ali i starijih, iz sela u gradove

Zahvaljujući se na gostoprimstvu predstavnici „Sjemeća“ i načelnik Jagodić obećali su nova ulaganja u puteve i ostalu infrastrukturu u selima. Bez jakog sela i domaćina kakav je Radomir Ćebić, nema ni dobrog života u gradovima, rekoše oni.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,