Danilo Vojvodić, prvi Fočak na Himalajima – sa Poljacima u “šetnji po oblacima”

Radio Foča - 06. novembra 2017. 058.ba

danilo-himalaji-1

FOČA – Zahvaljujući poznanstvu sa avanturistima iz Poljske, sa kojima se sprijateljio na raftingu Tarom, planinar, skiper i turistički vodič iz Foče Danilo Vojvodić dobio je priliku da se popne na „boravište snijega“ – Himalaje, najveći planinski vijenac na svijetu.

Danilo je put Nepala, kao član ekspedicije iz Poljske, krenuo 26. oktobra i trenutno se nalazi u selu Čukhung na 4.730 metara iznad mora.

danilo-himlaji-4

„Prijatelje iz Poljske sam upoznao na raftingu Tarom i kanjoningu Hrčavkom, gdje sam im bio vodič. Pozvali su me da idem s njima na Himalaje i ja sam naravno prihvatio. Cilj nam je da se popnemo na Ajland Pik na 6.189 metara nadmorske visine“, rekao je Vojvodić.

Ekspedicija bi sutra trebala stići u Ajland Pik bazni kamp, odakle će izvesti završni uspon.

danilo-himalaji-3

„Očekujemo da ćemo na finalni uspon krenuti poslije ponoći, a na vrhu bismo trebali biti oko deset časova ujutro“, rekao je prvi Fočak koji se zaputio na Himalaje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,