Javni poziv za dodjelu ekonomske podrške žrtvama mina

27. novembra 2017. 058.ba

cajnice-panorama

ČAJNIČE – Nevladina organizacija „World Vision“ u saradnji sa Organizacijom amputiraca „UDAS“ kao i lokalnim zajednicama objavila je javni poziv za dodjelu ekonomske podrške žrtvama mina.

Jedna od opština čiji stanovnici imaju pravo da apliciraju je i opština Čajniče.

O čemu se konkretno radi?

Sve osobe sa područja Čajniča koje su žrtve mina, ili su im stradali članovi porodice od mina imaju pravo da učestvuju. Potrebno je razviti, tj smisliti neku poslovnu ideju.

Svi zainteresovani mogu da preuzmu prijavni set dokumenata za učestvovanje u projektu, uredno ga popune, te dostave nadležnom organu u opštini stanovanja od 27. novembra do 15. decembra 2017. godine. Kao dan dostave računa se dan lične dostave ili datum naveden na poštanskom pečatu (ako se prijave dostavljaju poštom).

Pedeset najboljih i najorginalnijih ideja iz svih opština obuhvaćenih konkursom, biće podržano kroz pomoć nabavke sredstava, alata, obuke, treninga i svega što je potrebno za realizaciju poslovne ideje.

To je odlična prilika da se pokrene sopstveni posao, potrebno je samo biti kreativan, ali i razmisliti šta je to što bi bilo najisplativije u ovom trenutku i na ovom prostoru. U nastavku članka vam predstavljamo uslove konkursa.

Kriteriji za odabir korisnika projekta:

1. Opšti kriteriji
Podnosilac zahtjeva je žrtva mine ili član uže porodice smrtno stradalog u minskom incidentu
Aplikacioni obrazac je u cjelosti uredno popunjen
Karton žrtve mine u cijelosti uredno popunjen
Potpisana izjava kojom se potvrđuje da su navodi u aplikacionom obrascu istiniti (izjava je dio aplikacionog obrasca)

2. Posebni kriteriji
Socio-ekonomski profil podnosioca zahjeva (radni status, veličine domaćinstva, broj djece u domaćinstvu, broja osoba sa invaliditetom u domaćinstvu, ukupna primanja domaćinstva)
Kvalitet opisane poslovne ideje
Vještine i iskustvo relevatno za mali biznis
Spremnost podnosioca zahtjeva da registruje podržani mali biznis kao poljoprivredno gazdinstvo ili samostalnu zanatsku djelatnost
Spremnost podnosioca zahtjeva da aktivno učestvuje u dodatnim treninzima koji imaju za cilj unaprijeđenje uspješnosti podržanog malog biznisa
Podnosilac zahtjeva nije bio korisnik ranijeg projekta podrške žrtavama mina finansiranog od strane Evropske unije
Zainteresovane osobe koje ispunjavaju opšte i posebne kriterijume, treba da dostave:
Uredno popunjen aplikacioni obrazac i karton žrtve mine
Medicinsku ili drugu dokumentaciju kojom se dokazuje da je podnosilac zahtjeva žrtva mine ili član uže porodice smrtno stradalog u minskom incidentu
Kućna lista podnosioca zahjeva
Kopiju lične karte podnosioca zahtjeva
Preuzimanje i dostava prijava
Preuzimanje aplikacionih obrazaca i dostava prijava se vrši u Šalter sali opštine Čajniče (Opština Čajniče, Kralja Petra I Oslobodioca, 73280 Čajniče), svakim radnim danom od dana objavljivanja javnog poziva na oglasnoj ploči opštine. Kontakt osoba ispred opštine Čajniče je Vitko Dačević (Služba civilne zaštite, tel. 058 315 404).

Javni poziv ostaje otvoren 19 dana od objave na oglasnoj ploči opštine, od 27. novembra 2017. godine, zaključno sa 15. decembrom 2017. godine u 15:00.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: