Lovci iz Višegrada bez hajke ulovili vuka

12. novembra 2017. 058.ba

danko-saric-sa-ulovljenim-vukom

ČEKAJUĆI VEPROVE ULOVILI VUKA

VIŠEGRAD – Članovi sekcije „Međeđa“, Lovačkog udruženja „Panos“ iz Višegrada, u lovnom rejonu Stolac iznad sela Džankići, u subotu, 11. novembra ulovili su vuka, potvrdio je Danko Sarić, predsjednik ove „Panosove“ sekcije.

-U jutarnjim časovima postavili smo zasjedu za divlje veprove, koji su ove jeseni pričinili velike štete na poljoprivrednim usjevima u obližnjim selima. Tek što su kerovi zalajali primjetili smo da jednog sustižu vuk i vučica. Zapucali smo i ustrijelili vuka, a vučica je uspjela pobjeći u obližnji šumarak, kaže Sarić, dodajući da su tako u posljednji momenat spasli kera na koga su se ustremile ove opasne zvjeri.

lu-panos-visegrad-lovacka-sekcija-medjedja

Tako su lovci iz sekcije „Međeđa“, čekajući krdo veprova, ustrijelili vuka koji je bio u paru sa vučicom.

Kako kažu od strane stočara iz sela Bogdašići prijavljene su im štete na ovcama i kozama.

-Mada su ostočari sumnjali na medvjede, smatramo da su ovi odrasli vukovi najvjerovatnije napadali njihovu stoku, kaže Sarić.

Kako se radi o vrijednom lovačkom trofeju planiraju ga preparirati.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: