Narodna biblioteka u Rogatici – Direktorko, srećno u penziji

09.11.2017.

andjelka-penzija-1

ROGATICA – U Narodnoj biblioteci u Rogatici danas je održana mala svečanost pred odlazak u penziju, nakon navršenih 40 godina radnog staža, direktorke ove ustanove profesorke Anđelke Đerić.

Tim povodom uz ostalo otvorena je izložba 76 plakata od 116 javnih manifestacija održanih u posljednjih četiri godine rada Đerićeve na poslovima direktorke ove ustanove.

andjelka-penzija-2

Plakate o književnim večerima, promociji knjiga, omažima najpoznatijim pjesnicima i drugim književnim stvaraocima i brojnih drugih kulturno-zabavnih i istorijskih manifestacija okićen je svaki kutak čitaonice u Biblioteci.

Ostalo je još njih dosta za koje nije bilo mjesta. Nadam se, i pored toga što uskoro odlazim u penziju, da će se i one jednog dana ponovo pojaviti pred ljubiteljima kulturnih događanja u našem mjestu, reče Đerićeva koja je najviše zaslužna i za to što je u posljednjih četiri godine književni fond Biblioteke povećan za preko 3500 novih naslova i daleko više knjiga.

andjelka-penzija-3

Direktorki za sreću u penziji i da je dugo prima poželjeli su i članovi Dramsko-recitatorske i pjevačke družine, koju je ona formirala i stručno vodila, prigodnim programom.

I ovog puta stihove iz nekih od ranijih programa govorila je Sofija Cvijetić, Tamara Džatić i Magdalena Racković. Glumila je Sara Nešković, a pjesmu „Oj Kosovo, Kosovo“ pjevale su mlađane Mirjana Ćajić i Andrijana Šljivić. Poznatu estradnu pjesmu „Naslednica“ na svoj način otpjevale su simpatične Valentina Savić i Marija Marijanović. Na guslama je svirao i uz njih pjevao sve uspješniji Nikola Matović, a cijelu priredbu na gitarama pratili su Anastasija Rajak i Radislav Ristić.

andjelka-penzija-4

Direktorki Đerić pred odlazak u penziju čestitke su uputili njeni prijatelji, a dobila je i poklon u vidu buketa cvijeća. Posebnu čestitku uputio joj je starješina crkve Svete Trojice u Rogatici Predrag Masal.