Pao vicešampion u Rogatici

19.11.2017.

fk-mladost-gruber-1

ROGATICA – Sa bodom donesenim sa prošlonedjeljneg gostovanja u Bogutovom Selu, gdje su sa tamošnjim imenjakom Mladost igrali neriješeno 1:1, i danas osvojenih tri na domaćem terenu protiv vicešampiona Istoka ekipe Gubera, pobjedom od 2:1, fudbaleri Mladosti ne samo da su napustili zadnje mjesto na prvenstvenoj tabeli, nego i dokazali da se uz više zalaganja i discipline u igri, mogu ravnopravno nositi i sa znatno na tabeli bolje plasiranim ekipama.

Imali su igrači Mladosti šanse da pošalju kući Guber i sa ubjedljivijim rezultatom od minimalnih 2:1, ali se i ovoga puta pokazalo da idealna šansa nije i gol. Takvih šansi Mladost je imala nekoliko, ali rezultat se nije mijenjao.

fk-mladost-gruber-2

Ipak, kad se sve sabere, Mladost je zasluženo pobijedila, a pošto je ovom utakmicom završena polusezona tekućeg prvenstva, Darko Žižović, član uprave FK Mladost zadužen za medije, ocijenjujući učinak Mladosti, rekao je:

U prvom redu želim da se zahvalim igračima koji su iznijeli ovaj dio prvenstva. Istina je da ona bodovno nije na očekivanom nivou. Ima za to dosta razloga. Osnovni su u tome što su nas pratile brojne povrede igrača i izostanci ključnih igrača zbog posla, školovanja i sličnih opravdanih razloga.

Ipak, pokazali smo snagu u pravom trenutku i osvojili vrijedne bodove. Posebno je bio važan onaj koga smo donijeli sa gostovanja kod Mladosti iz Bogutova Sela. Taj bod i ova tri koje smo danas osvojili u susretu sa drugoplasiranim Guberom vrijedni su zlata. Pobjegli smo sa začelja tabele i sa malo više zalaganja i posebno discipline u igri sa optimizmom možemo čekati proljeće, bolju igru i više bodova, a to će reći opstanak u ligi, što je i naš cilj obzirom na kadrovske i materijalne mogućnosti.

Ono što je značajno reći jeste činjenica da je uprava kluba u saradnji sa Opštinskom administracijom omogućila da se utakmice mogu odigravati bez problema. Uz to sve dogovorene obaveze prema igračima ispoštovali smo u potpunosti, a nemamo ni drugih obaveza, rekao je na kraju Darko Žižović.

fk-mladost-gruber-3

MLADOST (Rogatica) 2 (1)
GUBER 1 (0)

Strijelci: 1:0 Mihajlović u 10, 2:0 Mihajlović u 62, 2:1 Nalić u 72 minutu.
Stadion: Sportsko-rekreacioni centar u Rogatici
Gledalaca: 50
Sudija: Rade Aćimović (Zvornik) 7,5
Žuti kartoni: Milovanović, Rosić, J. Rajak (Mladost Rogatica)
Igrač utakmice: Filip Mihajlović (Mladost Rogatica) 8

MLADOST (Rogatica): Jolović 7, J. Rajak 7, Milovanović 6,5, Miličević 7, Obradović 7,5, Rosić 7, Moćević 7, Tadić 6,5 (od 90 minuta Sorak -), Sokolović 7, Mihajlović 8, Nerić 7. Trener: Slavko Obrenović.

GUBER: Bogičević 7, Janjić 6,5, Jašarević 6,5, Merdžić 6,5, Skeljić 6, Borić 6,5, Avdić 6,5, Nalić 7, Ilić 6, Cibralić 6, Ćirković 6. Trener: Drago Radović.