Proslavljen Dan srednjoškolaca u Čajniču

17. novembra 2017. 058.ba

dan-srednjoskolaca-u-cajnicu-1

ČAJNIČE – Savjet učenika srednjoškolskog centra „Petar petrović Njegoš“ u Čajniču i ove godine je prigodnim programima obilježila 17.novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca.
Danas srednjoškolci pokazuju zašto su mladi snaga i zašto ih treba poštovati i uvažavati njihove ideje i prijedloge.

Predsjednik savjeta učenika Ružica Jovanović rekla je Srni da se Međunarodni dan srednjoškolaca i studenata obilježava u spomen i znak na sjećanja na praške srednjoškolce i studente i njihovog protesta koji su organizovali u Pragu17.11.1939. godine. Studenti su se aktivirali i protestovali protiv nacističke okupacije, te su zbog toga streljani bez prethodnog suđenja.

dan-srednjoskolaca-u-cajnicu-2

Ona je dodala da se u državi se ovaj dan obilježava od 2009. godine i od tada je održan svake godine u skoro svim gradovima Bosne i Hercegovine sa raznim aktivnostima.

„Mi ove godine opet obilježavamo ovaj datum i želimo da svi srednjoškolci naše države budu zadovoljni i produktivni mladi ljudi“-rekla je Jovanovićeva.

Ona je istakla da su u okviru ovog dana u njihovoj školi održane sledeće aktivnosti, kao što su kviz znanja, prevlačenje konopca i najbrže jedenje kolača.

Ružica je izrazila zahvalnost ŠG „Vučevica“ i Sportskom društvu u Čajniču na svakom vidu pomoći.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: