Prvi snijeg „vijesnik“ zime u Čajniču

14. novembra 2017. 058.ba

snijeg-u-cajnicu

ČAJNIČE – Na području opštine Čajniče osvanuo je prvi ovogodišnji snijeg, te nagovjestio da je zima pokucala na vrata.

Načelnik štaba za vanredne situacije Vitko Dačević, rekao je da visina snježnog pokrivača u višim predjelima iznosi i do 10 cm, a do 5 cm u samom gradskom jezgru.

Prema njegovim riječima magistralni put M488 Goražde – Metaljka prohodan je za saobraćaj, kao i ostali kategorisani putevi i putne komunikacije.

On je dodao da snijeg osim što je dočarao zimsku idilu, nije nanio nikakve probleme u funkcionisanju vitalnih funkcija.

„Službe za održavanje svih vrsta putnih komunikacija na području opštine Čajniče, koje podliježu zimskom održavanju su spremne da reaguju u slučaju većih snježnih padavina. Takođe nadežne službe zadužene po planskim dokumentima, za zaštitu i spašavanje od snijega i snježnih padavina redovno prate izvještaj hidrometereološkog zavoda RS, te prema tim izvještjima se pripremaju za reagovanje u određenim situcaijam“ – istakao je Dačević.

Temperatura u Čajniču nije pala ispod nule što se da uočiti, jer nema ledenica na krovovima stambenih objekata u gradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: