Raspisan konkurs za stipendije u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 30. novembra 2017. 058.ba

Stipendije

ROGATICA – Komisija za stipendije pri Opštinskoj upravi u Rogatici raspisala je konkurs za dodjelu stipendija u akademskoj 2017/2018. godini iz budžeta opštine.

Pravo da konkurišu za stipendije, reče predsjednica Komisije Ivana Nikolić, imaju redovni studenti na prvom ciklusu studija koji su prvi put upisani na odgovarajuću godinu, da nisu stariji od 28 godina i da imaju prebivalište na području opštine Rogatica.

Prednost kod dodjele stipendije imaju kandidati iz kategorije porodica poginulih boraca i RVI, porodica sa troje i više djece, porodica koje primaju pomoć za njegu drugog lica i sa invaliditetom, porodica sa dva i više studenata, studenti bez oba roditelja i koji studiraju za ovu opštinu deficitarno zanimanje, a to su: mašinstvo, građevina, farmacija, medicina, fizika, matematika i njemački jezik.

Prijave na konkurs primaće se do zaključno 14. decembra.

Prema nacrtu budžeta za 2018. za stipendije je planirano da se utroši 117.000 maraka, koliko je bilo i ove godine, a svaki od 130 studenata dobio je po 90 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,