Zbog prevara na internetu izvještaji tužilaštvu protiv 27 Fočaka

Radio Foča - 17. novembra 2017. 058.ba

dojava-650x447

FOČA – Fočanska policija je, u okviru akcije „Dojava“, podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje izvještaje o počinjenim krivičnim djelima prevare i pranja novca protiv 27 lica, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Lica protiv kojih su u proteklih pet dana podneseni izvještaji na području opštine Foča su, čineći pomenuta krivična djela, podizala novac u bankama i pošti u iznosu od ukupno 1.278.872 KM i 255.263 evra i na taj način stekla protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, oštetivši oko 2.000 lica sa područja bivše Jugoslavije i zemalja Zapadne Evrope.

Zbog prevara na internetu, policija je prije sedam dana, u nastavku akcije „Dojava“ uhaspila 12, a u junu ove godine 17 lica.

Prevaranti su putem društvenih mreža na Internetu razradili sistem, kojim lakovjerne kladioničare uspijevaju da ubijede da znaju koja je utakmica namještena i kakav će biti njen ishod, a ovi im za lažne kladioničarske dojave uplaćuju velike sume novca na njihove račune.

Iz Policijske uprave Foča napominju da će nastaviti rad na ovom slučaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: