Bibliotekari u Domu staraca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 07. децембра 2017. 058.ba

bibliotekari-u-domu-staraca-1

ROGATICA – Saradnja Doma za starija lica „Sunce“ i Narodne biblioteke u Rogatici može se već nazvati tradicionalnom. Počela je prije više od tri godine kada su članovi Dramsko-recitatorske družine koja radi pri Biblioteci dali prvi kulturno-zabavni program za štićenike Doma.

Od tada pa do današnjih dana dato je desetine ovakvih programa kojim su mladi glumci amateri i recitatori svojom mladošću i ljepotom kroz prigodne programe pokušavali da bar na kratko promijene svakodnevnicu štićenika Doma koji ovdje provode dane trećeg doba svoga života.

bibliotekari-u-domu-staraca-2

Tako je bilo i danas. U posjetu Domu i štićenicima došli su najmlađi iz Dramsko-recitatorske družine predvođeni novom direktorkom Biblioteke Milojkom Krsmanović i njenim saradnicama.

Izveli su prigodan program čiji je cilj, kako reče njegova voditeljica Sara Nešković, bio da štićenicima dani provedeni u Domu budu veseli i opuštajući na zdravlje i dug život.

bibliotekari-u-domu-staraca-3

U programu koga su izvele članice družine Mirjana Ćajić, Andrijana Šljivić, Anja Duvnjak, Valentina Savić, Marija Marjanović, Milica Nešković i Anđela Gojković bilo je recitacija, pjesama pa čak je zaigralo i jedno kolo.

Nisu izostale ni drevne gusle. Uz njih je pjevao Nikola Matović, koga su prisutni štićenici, kao ostale aktere programa, toplo pozdravili.

Na kraju programa, kao svojevrsno iznenađenje, upriličena je mini tombola. Svi prisutni štićenici dobili su po jedan broj nakon čega je „iz šešira“ izvučeno pet „srećnika“, zanimljivo, pet dama, koje su od bibliotekara dobile skromne nagrade.

bibliotekari-u-domu-staraca-4

Po završetku programa njegovi učesnici obišli su prostorije u kojim borave štićenici i upoznali se sa uslovima njihovog života koji su na najvišem nivou za ovu vrstu zbrinjavanja starijih lica.

Direktor Doma Radomir Ćućula zahvalio se gostima iz Biblioteke i na ovoj posjeti u nadi da će se ovaj vid saradnje nastaviti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: