Iz Narodne biblioteke u Rogatici – Novi direktor i nove knjige

04.12.2017.

novi-direktor-i-nove-knjige

ROGATICA – U Narodnoj biblioteci u Rogatici ovih dana dogodila su se dva važna događaja. U okviru prvog za novog direktora, umjesto Anđelke Đerić, koja je otišla u penziju, imenovana je dosadašnja bibliotekarka Milojka Krsmanović.

Njen izbor pratio je i drugi događaj. Kompanija Optima grupa DOO iz Banja Luke poklonila je komplat knjiga u vrijednosti od 1000 maraka.

Radi se o 75 naslova sa kojom je knjižni fond naše ustanove prešao cifru od 35.200 knjiga u zavičajnoj zbirci, odjeljenju za omladinu i odrasle, dječijem odjeljenju, odjeljenju stranih knjiga i u legatu Mirka Šarovića, rekla je direktorka Krsmanović.

Među knjigama koje je kupila Optima nalazi se uglavnom beletristika u kojoj su i knjige „Veterani zla“ Branislava Jankovića, „Olujni bedem“ Dejana Stoiljkovića, „Devojka od papira“ Giom Musoa, „Preko praga“ Vladike Grigorija, „Ko je ubio Kataginu“ Vuka Draškovića, „Seobe“ Crnjanskog i djela još nekoliko poznatih ovovremenskih književnih stvaralaca.

U biblioteci knjiga nikad dosta. Pogotovo kad se radi o novim izdanjima i novim autorima, reče direktorka Krsmanović. Otud i veliko hvala Optima grupi u nadi da ovo neće biti i njihova posljednja pomoć našoj ustanovi koja još vida rane iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata u kome je stradao veliki broj vrijednih knjiga.