Mitropolit Hrizostom održao predavanje u susret Božiću (VIDEO)

SRNA - Jovana Borovčanin | Foto: S. Garić - 23. decembra 2017. 058.ba

hrizostom-predavanje-3

ANDRIĆGRAD – Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom na večerašnjem predavanju u Andrićgradu posvećenom Božiću istakao je da je čovjekovo suštinsko i egzistencijalno pitanje spasenje, odnosno vraćanje iz odvojenosti od Boga u zajedništvo sa njim.

„Spasenje je čovjekova potreba da se spasi od vječnog nestajanja i ništavila. Pitanje spasenja je istovremeno i pitanje vjere, a isto tako i pitanje zemaljskog života“, rekao je mitropolit Hrizostom na predavanju o temi „Rođenje Bogočovjeka Hrista i tajna spasenja“.

hrizostom-predavanje-4

Mitropolit Hrizostom je istakao da je upravo pretprazništvo Božića prilika za podsjećanje na čudesni događaj u istoriji svijeta – rođenje Isusa Hrista.

U okviru predavanja posjetioci su postavljali pitanja mitropolitu dabrobosanskom o srpstvu, hrabrosti, životu i rađanju.

Odgovarajući na pitanje o političkoj disharmoniji, Mitropolit Hrizostom je rekao da se razlike u mišljenju ne mogu spriječiti jer postoje od kada je svijeta i vijeka, ali da je važno poštovati te različitosti i ne osporavati pravo nekome da bude različit.

hrizostom-predavanje-1

Govoreći o problemu nataliteta, mitropolit Hrizostom je istakao da svi treba da budu svjesni toga da je biti roditelj – velika privilegija.

Predavanje je održano u susret hrišćanskom prazniku Božiću, u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Višegrad.

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom tokom današnje posjete Andrićgradu razgovarao je i sa srpskim rediteljem Emirom Kusturicom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,