Predprazničko druženje PDP u Rogatici

30.12.2017.

pdp-rogatica-1

UZ ĆASKANJE SUMIRALI GODINU

ROGATICA – Da partijski dogovori mogu biti bez šablonskih dnevnih redova pokazao je Opštinski odbor PDP u Rogatici. Svoj sastanak proširen sa više ostalih članova i simpatizera održao je sinoć u Bijeloj sali motela „Park“.

Cilj je, reče predsjednik Opštinskog odbora Đoko Razdoljac, da se već tradicionalno pred novogodišnje i božićne praznike, ćaskanjem uz čašicu pića i zalogaj mezeta, ocijeni predhodna i utvrde osnovne smjernice za aktivnost u narednoj godini.

Uvodnu besjedu, kako i dolikuje, imao je predsjednik Stranke Đoko Razdoljac koji je pozdravljajući prisutne, među kojima je bio i Dragiša Delić iz Sokoca, pomoćnik ministra za inostrane poslove pri Savjetu ministara BiH, rekao da je mudrim vođenjem PDP tokom 2017. ostvario najveći dio zacrtanih ciljeva. Vodeći računa o interesima svojih članova i građana kao cjeline, na nivou opštine u vlasti je sa SNSD i nekim drugim strankama i na taj način doprinosimo njenom razvoju.

pdp-rogatica-2

Taj razvoj, naglasio je Razdoljac, nije još na nivou kako bi mi i građani opštine željeli, ali ide se naprijed. Posebno se puno očekuje od naredne, 2018. godine u kojoj bi trebalo da se realizuju čak 23 projekta iz Plana kapitalnih investicija. To bi, uz ostalo, trebalo da donese bolji položaj opštine, veće zapošljavanje i zaustavi odlazak mladih u druge zemlje.

Pošto je naredna i izborna godina, podsjetio je Razdoljac, prisutni na ovom prednovogodišnjem druženju treba da budu glavni nosioci aktivnosti u kojim treba da na republičkom i BiH nivou izaberemo naše najbolje kadrove.

pdp-rogatica-3

Na kraju svoje besjede, Đoko Razdoljac čestitao je prisutnim predstojeće praznike i u prvom redu poželio dobro zdravlje, a sve ostalo, kako reče, u našim je rukama.

„9. JANUAR“ OBAVEZA A NE VOLJA

Za inicijatovu predsjedniaka Republike Srpske Milorada Dodika da u svakom gradu u Republike Srpske jedna ulica ili trg dobije naziv „9. Januar“ Đoko Razdoljac, kao predsjednik Skupštine opštine, reče da je to obaveza a ne nečija volja. Bezrezervno je podržavamo i već na prvoj narednoj sjednici pokrenućemo inicijativu da jednoj od „jačih“ ulica u Rogatici dadnemo to ime.

Istovremeno ovo će biti prilika da i na lokalnom planu u ovoj oblasti posložimo neke inicijative. Ali, o tom potom, naglasio je Razdoljac.

PDP