Prijem kod načelnika u Rogatici – Godina stabilizacije

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. decembra 2017. 058.ba

prijem-kod-nacelnika-jagodica-1

ROGATICA – Povodom nastupajućih novogodišnji i božićnih praznika, načelnik Opštine Rogatica Milorad Jagodić sa saradnicima i predsjednikom SO-e Đokom Razdoljcem danas je upriličio tradicionalni prijem za predstavnike javnog i društveno-političkog života, privrednike, vjerske, sportske i druge radnike.

U motelu „Park“ okupilo se više desetina prisutnih kojim se na početku prijema obratio domaćin skupa i u kratkim crtama osvrnuo se na godinu kojoj ističu posljednji dani i planovima za iduću za koje se temelji uveliko postavljaju.

U najkraće, rekao je Jagodić, za 2017. može se reći da je što se tiče Opštinske uprave bila godina stabilizacije budžeta. Odužili smo najveći dio dugova koje smo naslijedili i sada više pažnje možemo posvetiti razvoju opštine realizacijom Plana kapitalnih investicija u prvom redu kroz infrastrukturu kao preduslova razvoja realne privrede i većeg zapošljavanja. U tom cilju skromne mogućnosti budžeta opštine stoje na raspolaganju i već sa prvim danima naredne godine, 2018. počinje realizacija nekih kapitalnih investicija. Prije svega, to je adaptacija objekta centralne Osnovne škole u Rogatici vrijednosti 300.000 maraka za što smo dobili i pomoć Vlade Republike Srpske.

prijem-kod-nacelnika-jagodica-2

I u ostalim oblastima života i rada, na iskustvima iz ove godine, očekujemo nove rezultate. Opštinska administracija na tom planu stoji na raspolaganju a očekujemo i pomoć i podršku svih subjekata na području opštine, rekao je Jagodić.

Što se tiče realnog sektora najviše se očekuje od drvoprerađivača. Imamo za to resurse (šuma i kapaciteti) i iskustvo. Očekivanja su da će se u narednoj godini okončati stečaj u DI „Sjemeć“ i da će domaći privrednici preuzeti i taj poslovni dio i organizovati finalnu proizvodnju.

Očekuje se, naglasio je Jagodić, i novi pomaci na planu oživljavanja tekstilne industrije i novih zapošljavanja posebno ženske radne snage. Imamo naznaku i da će ovih dana biti otvorena još jedna benzinska pumpa. I tu će posao dobiti nekoliko novih radnika.

prijem-kod-nacelnika-jagodica-3

Nekih novina najavljuje se i u oblasti poljoprivrede. Na pomolu je otvaranje farme muznih krava u Berkovićima i na Borikama koje bi trebalo da prati i određeni kapacitet prerade, a to opet znači nova radna mesta i zapošljavanje.

Jagodić je govorio i o drugim oblastima života u kojim će opštinska administracija pružati punu podršku – školstvo, zdravstvo, komunalije, saobraćajna infrastruktura i ostalo. Ali, treba podrška ne samo ovih koji su se okupili na ovom skupu, nego i svakog građanina ponaosob.

Na kraju je načelnik Jagodić u svoje i ime opštinske administracije čestitao prisutnim, a preko njih i svim građanima opštine, nastupajuće novogodišnje i božićne praznike i posebno 9. januar Dan Republike Srpske sa željom da svi budu dobro i zdravo i da u idućoj godini zajednički napravimo veći korak naprijed sa kojim ćemo se hvaliti punih usta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: