Proslavljen praznik Djetinjci u Čajniču

17. децембра 2017. 058.ba

Foto arhiva

Foto arhiva

ČAJNIČE – Pripremajući se za najradosniji praznik Rođenje Isusa Hrista-Božić, vjernici u Čajniču danas, su proslavili svečano Djetinjce, jedan od najljepših i najzanimljivijih porodičnih praznika, kada odrasli simbolično vežu dijecu, a ona se driješe pripremljenim darovima.

Najprije je u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, odslužena Sveta liturgija kojom je načelstvovao jerej Damjan Radović, uz sasluženje sveštenstva, nakon čega je diječiji hor „Krasnica“ izveo prigodan program, posvećen ovom prazniku, recitujući i pjevajući duhovne pjesme.

Jerej Damjan Radović je u besjedi naglasio o potrebi ugledanja odraslih na djecu, na dušu djetinju, da mi odrasli trebamo imati dušu kao u djece, vječno mladu, vezanu za Hrista, Koji je vječna Mladost. Gospod je rekao: „Ako se ne obratite i ne budete kao djeca, nećete ući u Carstvo Božije„. U tome je i smisao današnjeg praznika. Crkva nas poziva da djecu privodimo ka Hristu, Koji priziva i govori: „Pustite djecu neka dođu Meni i ne branite im…“

Veliki broj vjernog naroda, takođe se pričestio danas svetom tajnom pričešća.

Crkvena opština Čajniče je podijelila 200 prigodnih poklona dijeci, ispred hrama u Čajniču.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: