Riješen jedan slučaj paljenja vozila u Kukavicama

01.12.2017.

milorad-jagodic

ROGATICA – U Kukavicama kod Rogatice 19. i 25. novembra došlo je do paljenja dva motorna vozila u porodicama povratnika Bošnjaka. O tome je svašta pričato i nagađano. Išlo se dotle da su neki bili ubijeđeni da je to urađeno na nacionalnoj osnovi i da su to uradili Srbi. I dok su svakojake priče kolale, radnici Policijske stanice u Rogatici i Uprave policije Istočno Sarajevo radili su svoj posao. I uspjeli su. Danas je Policijska uprava MUP Istočno Sarajevo izdalo saopštenje da je otkriven vinovnik prvog paljenja u kome je izgorio Golf 2 i pomoćni objekat vlasnika E. P. (1988).

Kako je saopšteno uradio je to upravo vlasnik vozila E. P. koji je prvo sa tuđeg mobilnog telefona sebi slao prijeteće poruke, a onda zapalio i sopostveno vozilo. Protiv njega će biti podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Nakon ovog saopštenja prvo se oglasio načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić.

Tužno je i žalosno, rekao je Jagodić, da neko sam sebi šalje prijeteće poruke, da uništava svoju imovinu i da pri tome unosi nemir u svoju porodicu i sve ostale građane i izaziva strah pa čak i na nacionalnoj osnovi.

Zato, izražavam veliku zahvalnost Policijskoj upravi iz Istočnog Sarajeva i Policijskoj stanici u Rogatici na profesionalno odrađenoj istrazi kojom je skinuta ljaga o narušenoj bezbjednosnoj situaciji u našoj opštini koja je godinama bila na zavidnoj visini.

Hvala, naglasio je načelnik opštine Jagodić, i građanima koji su imali strpljenje da sačekaju da organi bezbjednosti odrade svoj posao. Nadamo se da će se na isti način i u što kraćem vremenu otkriti vinovnici paljenja i drugog vozila u Kukavicama.

Otkrivanje vinovnika prve paljevine vozila u Kukavicama bilo je povod da se saopštenjem oglasi i Opštinska uprava u Rogatici, koga prenosimo u cjelini.

——-

Saopštenje Opštinske uprave povodom rasvjetljavanja slučajeva „upućivanje prijetnji“ i „paljenje motornog vozila i pomoćnog objekta“

Saopštenjem Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske javnost je informisana o rezultatima istrage u vezi sa upućivanjem prijetnji i paljenjem motornog vozila i pomoćnog objekta licu bošnjačke nacionalnosti u MZ Kukavice. Utvrđeno je da je oštećeni E.P. (1988) u stvari i izvršilac pomenutih krivičnih djela.

Opštinska uprava Rogatica čestita i izražava zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo i Policijske stanice Rogatica koji su stručno i efikasno otkrili izvršioca. Zahvalnost izražavamo i građanima Rogatice koji su bez dizanja tenzija i ishitrenih zaključaka čekali rezultate istrage, te nisu nasjeli na pokušaje prikazivanja Rogatice kao opštine koja nije bezbjedna za stanovništvo bošnjačke nacionalnosti.

Posebno nam je zadovoljstvo što se pokazalo da Rogatica zaista spada u grupu opština koje su poznate kao najbezbjednije za stanovnike svih nacionalnosti. Opštinska uprava će u skladu sa svojim nadležnostima preduzimati sve potrebne korake kako bi tako ostalo i u budućnosti.

Pripremio: Sreten Mitrović