Školarci dobili nove računare

11.12.2017.

racunari-skola-kopaci

NOVO GORAŽDE – Područna osnovna škola “Vuk Karadžić” u Novom Goraždu bogatija je za šest novih računara. Računari su nabavljeni iz sredstava donacije Predsjednika Republike Srpske.

– Odlukom Predsjednika Republike Srpske, Osnovna škola “Vuk Karadžić” iz Višegrada se našla među određenim brojem škola koje su ostvarile pravo na donaciju. Jedan dio tih sredstava je namijenjen i Područnoj osnovnoj školi u Novom Goraždu i mi smo srećni što će od danas djeca Novog Goražda moći u znatno boljim uslovima da stiču nova znanja iz oblasti informatike i računarstva, rekao je Momir Radojičić, direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” iz Višegrada.

Nabavljeni računari će u velikoj mjeri pomoći realizaciju projekta opremanja informatičkog kabineta koji je u Područnoj osnovnoj školi u Novom Goraždu postavljen kao jedan od primarnih ciljeva u narednom periodu.

Uručenju računara prisustvovali su i načelnica opštine Novo Goražde, Mila Petković, kao i šef Odsjeka za privredu i društvene djelatnosti u Opštinskoj upravi – Tomislav Čarapić.