Upozorenje Komunalne policije u Rogatici – Snijeg i led mora se čistiti

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. децембра 2017. 058.ba

snijeg-u-rogatici-1

ROGATICA – Ponukani ne baš pozitivnim iskustvima iz prošle i ranijih zima oko čišćenja snijega i leda ispred i oko stambenih zgrada i drugih objekata u Rogatici kao naselju, iz Komunalne policije koja radi pri Odjeljenju za inspekcijske poslove u Opštinskoj upravi, ovih dana izdato je upozorenje građanima na obavezu uklanjanja snijega i leda u predstojećem dijelu zime koja je došla početkom zadnje dekade ovog mjeseca.

Snijeg i led, kaže se u upozorenju, vlasnici i korisnici poslovnih prostora i svih drugih objekata dužni su, ne čakajući da im to neko drugi uradi, ukloniti snijeg i led u dužini objekta i širini najmanje tri metra. Istovremeno, stanari etažnih zajednica, zakupci i ostali korisnici stanova dužni su snijeg i led očistiti ispred ulaza u zgrade i kuće u privatnom vlasništvu.

snijeg-u-rogatici

Tu je i upozorenje šta je zabranjeno raditi pri uklanjanju snijega i leda. Na prvom mjestu je iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, bašta i drugih stambenih površina na ulice i trotoare. Zabranjeno je i bacanje snijega i leda ispred zgrada i poslovnih prostora na saobraćajnice, zatvaranje snijegom i ledom slivnika i šahtova, deponovanje snijega i leda u parkove i na zelene površine i sankanje i klizanje na javnim saobraćajnim površinama.

Nadzor pri provođenju ovog upozorenja vršiće Komunalna policija koja ima mogućnost podnošenja i prekršajnih prijava protiv fizičkih i pravnih lica koja se ne budu pridržavali pozitivnih propisa oko čišćenja snijega i leda i ovog upozorenja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: