Usvajanje Bosićeve Deklaracije ugrožava interese istoka Srpske

14.12.2017.

mladen-djurevic

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da usvajanje u Predstavničkom domu parlamenta BiH Deklaracije o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić /SDS/, ugrožava interese naroda na istoku Republike Srpske i interese Srpske.

Đurević je naglasio da buduća trasa auto-puta preko Višegrada predstavlja vitalni element opstanka naroda i budućeg razvoja na ovim prostorima.

On je naveo da je ovo, nažalost, još jedan primjer da srpski predstavnici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine ne zastupaju interese Republike Srpske.

„Neprihvatljiva je bila i ranija Bosićeva izjava da trasa auto-puta treba da ide preko Tuzle, a ova danas usvojena deklaracija je za najoštriju osudu jer ugrožava interese naroda na istoku Republike Srpske i interese Srpske“, rekao je Đurević.

On je istakao da će se boriti da bude izgrađena i omogući bolju budućnost za narod ovog kraja trasa preko Višegrada, koja je usvojena Strategijom transporta Republike Srpske.

Deklaracijom, čiji je predlagač Bosić, predviđeno je da trasa puta ide preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a ne kako je bilo prvobitno predviđeno, preko Sokoca, Rogatice i Višegrada do Vardišta.