Đurević: Očuvanje Srpske – zadatak svih

09.01.2018.

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas, povodom Dana Republike, položeno cvijeće na Spomenik ruskim dobrovoljcima na Vojničkom groblju i Spomenik braniocima Republike Srpske, a u svim hramovima služene su liturgije.

Cvijeće su položili predstavnici opštine i Boračke organizacije.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević rekao je na svečanom prijemu da je očuvanje Republike Srpske prioritet i zadatak svih.

Đurević je istakao da ne smiju biti zaboravljeni oni koji su svoje živote dali za Republiku Srpsku jer zahvaljujući njima današnje generacije žive u slobodi.

„Nikada nećemo zaboraviti da brinemo o stvaraocima Srpske, ali ne smijemo zaboraviti da moramo očuvati Republiku, identitet i nasljeđe na koje smo ponosni. Moramo biti jedinstveni u očuvanju dana kojeg slavimo, 9. januara. Slaveći ovaj dan osjećamo se časno i ponosno“, rekao je Đurević na prijemu u Gradskoj kući u Andrićgradu za predstavnike privrednog, javnog i političkog života, sportske klubove i udruženja, te nevladin sektor.

On je prisutnima čestitao Dan Republike, te zahvalio svim institucijama, preduzećima i ljudima koji rade na unapređenju kvaliteta života svih Višegrađana.

Na svečanostima organizovanim povodom Dana Republike poslužena su tradicionalna srpska jela, da bi se i tako pokazalo bogatstvo naroda Srpske i dala podrška proslavi i očuvanju Dana Republike.

Srpsku slavsku trpezu pripremila je Mladena Gojković iz Čačka, koja je za svoj rad više puta nagrađivana, a za ovu priliku spremila je oko 50 vrsta pita, pogače, uštipke, krofne, palačinke.

SRNA