Help ponovo u Rogatici – Novčana pomoć poljoprivrednicima

30.01.2018.

ROGATICA – Help, njemačka nevladina humanitarna organizacija, koja je u BiH prisutna od 1995. godine, sa osnovnom zadaćom da u socijalno ekonomskom pogledu pomaže ugroženom stanovnišvu, izbjeglicama i interno raseljenim, ponovo je došao u Rogaticu. Riječ je o provođenju projekta „Održivo zapošljavanje kroz ciljnu podršku u poljoprivrednom sektoru u BiH“ u čijem drugom krugu se našla i opština Rogatica.

Tim povodom načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić i projekt menadžer Helpa Bekir Omerbašić potpisali su danas ugovore sa 40 budućih korisnika ovog projekta koji će u narednom periodu za unapređenje poljoprivrede na vlastitom imanju dobiti po 4000 maraka. U tome je učešće Helpa 50, opštine 35 i korisnika 15 posto.

Sredstva su namijenjena za nabavku mašina, alata i plastenika što se tiče Helpa biće operativna odmah.

Predstavnik Helpa Omerbašić izrazio je zadovoljstvo što će ova organizacija u saradnji sa opštinom pomoći poljoprivrednicima da ekonomski osnaže svoja gazdinstva.

Zahvalnost Helpu za podršku poljoprivrednicima na području opštine izrazio je načelnik ove lokalne zajdnice Milorad Jagodić. To isto uradio je i poljoprivrednik Siniša Perković, jedan od korisnika pomoći, istakavši veliki značaj ovog projekta i reče da će on dobivena sredstva iskoristiti za nabavku freze i pluga koji će mu puno značiti pri obradi zemljišta na kojem proizvodi krompir i maline.