Intervju sa mladim fudbalerom Dačevićem

24.01.2018.

ČAJNIČE – Jovica Dačević je mladi fudbaler iz Čajniča. Ponikao je u mlađim selekcijama FK “Stakorina”, stasao pod trenerom Konstantinom Katanom. Ovaj jedva punoljetni dečko već ima iskustvo igranja van zemlje iza sebe. Trenutno nastupa za “Sutjesku” iz Foče.

NN: Jovice reci nam nešto o vremenu koje si proveo u Srbiji?

Dačević: Bio sam u FK “Radnički” iz Valjevo, doveli su me kao pojačanje za omladinsku selekciju, jer je tada klub igrao najkvalitetniju omladinsku ligu Srbije. Odigrao sam par utakmica za omladince gdje sam se pokazao u najboljem svijetlu, pa me je trener prvog tima “Radničkog” pozvao da budem prvotimac. . Odigrao sam veliki broj utakmica i za omladinski pogon, kao i za prvi tim. Utakmica koju ću najviše pamtiti jeste protiv Crvene Zvezde kada sam i dobio crveni karton. To je ujedno bilo i 1. kolo.
Za omladince sam postigao jedan gol i imao 4 asistencijama, a za prvi tim sam postigao 3 pogotka i upisao 2 asistencijama.

NN: Zanimljivo igrači obično pamte utakmice po golovima, asistencijama, one sa kartonima se trude da zaborave ili se prave da se uopšte nisu desile. Zbog čega baš pamtiš taj meč?

Dačević: Bas zbog tog crvenog kartona, koji ustvari nisam ni zaslužio da dobijem. Prvi zuti karton sam dobio za prigovor(sto je karakteristično za mene), a drugi žuti karton sam dobio greškom. Naime sudija je umjesto kapitenu našeg tima karton dao meni.

NN: Koliko ti je značilo to iskustvo u Srbiji?

Dačević: Prilično mnogo. Igranje najkvalitetnije lige Srbije je velika stvar. Naučio sam baš mnogo toga.

NN: Kako je došlo do toga da zaigraš za Sutjeska?

Dačević: Pa nakon toga sto sam se vratio iz Valjevo, odmah sam otišao u Foču . Predsjednik FK “Sutjeska” je tražio mlade talente iz naših krajeva, saznao je za mene i otišao sam na probnu utakmicu, gdje sam zadovoljio stručni štab.

NN: Kakvi su utisci o Foči, Sutjeska?

Dačević: Prilično sam zadovoljan. Sutjeska igra 1.ligu RS. To je mnogo dobra liga, kvalitetna prije svega, odlična liga za mlade igrače da steknu neko više fudbalskog znanja.

NN: Gdje se vidiš u junu?

Dačević : Ne volim da planiram nešto unaprijed, ali vidim se u nekom većem klubu, boljem, možda neka inostrana zemlja.

NN: Fudbal je na neki način tvoj život. Je li i tvoj hobi? Pratiš li fudbal? Utakmice LŠ, reprezentacije i slično?

Dačević: Pa da, naravno, fudbal je za mene način života . Naravno da pratim fudbal. Naročito vrhunski. Mislim da se i gledanjem može naučiti nešto novo.

NN: Za kraj šta bi poručio našim čitaocima?

Dačevič: Živite svoj život, trudite se da budete bolji, radite na sebi i nemojte samo da vjerujete u bolje sutra, radite da bolje sutra dođe.