Mitropolit Hrizostom uručuje nagradu pobjedniku plivanja za Časni krst

SRNA - Jovana Borovčanin - 11. januara 2018. 058.ba

Foto: TO Višegrad

VIŠEGRAD – Svetom arhijerejskom liturgijom koju će na Bogojavljenje, 19. januara, služiti Njegovo visokopreosveštenstvo mitroplot dabrobosanski Hrizostom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu i plivanjem u Drini za Časni krst kod višegradske ćuprije biće proslavljen ovaj veliki praznik.

Protojerej Dragan Vukotić rekao je novinarima da proslava Bogojavljenja počinje u 9.00 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, nakon čega će biti osveštana bogojavljenska vodica.

„Iz Hrama Savetog cara Lazara u 11.00 časova krenuće litija ka višegradskoj ćupriji. Plivanje za Časni krst biće održano kod ćuprije u 11.30 časova“, najavio je Vukotić.

On kaže da su se do sada za bogojavljensko plivanje za Časni krst prijavili učesnici iz različitih gradova Republike Srpske i susjednih zemalja, kao i da zainteresovani za učešće mogu da se jave na telefon 065/796-626.

Na Bogojavljenje se pliva 33 metra, što simbolizuje godine Hristovog života, a onome koji prvi stigne do Časnog krsta Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uručiće nagrade koje su obezbijedili organizatori.

Organizatori obilježavanja Bogojavljenja su Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad, uz podršku opštine i preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,