Obilježavanje Dana Republike u Rogatici – Svijeće i vijenci za poginule

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. januara 2018. 058.ba

ROGATICA – Rođendan Republike Srpske, 9. januar, u Rogatici obilježen je na dostojanstven način. U 10 časova pred Spomen-kapelom u centru grada koja riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkog rada sa područja ove i opština iz kojih su izbjegli Srbi došli u Rogaticu, obavljeno je paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenaca.

U ime opštine, u odsustvu načelnika opštine Milorada Jagodića, koji je bio na svečanosti u Banja Luci, vijenac su položili Jelena Karadžić, zamjenik načelnika, Ljubiša Tomić, sekretar SO-e i Andrijana Nešković, načelnik Odjeljenja za opšte poslove, a u ime Opštinske Boračke organizacije predsjednik Milenko Rajak, Siniša Lubarda, član Predsjedništva Opštinske boračke organizacije i Dejan Zoranović, dijete poginulog borca Danila.

Rođendanu Republike u čast večeras je u Rogatici održan i svečani defile preko 50 privatnih putničkih vozila okićenih zastavama Republike Srpske i Srbije. Defile je u tri navrata prošla Ulicom Srpske sloge, kao glavnom arterijom grada, i većim dijelom drugih u ovom mjestu na obalama Rakitnice.

Za sjutra, 10. januara, u 11,30 časova u čast Dana Republike u sali gradskog bioskopa učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednjoškolskog centra „27. Januar“ održaće svečanu akademiju čijem održavanju će predhoditi otvaranje izložbe likovnih radova učenika ovih obrazovno-vaspitnih ustanova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: