Otvorena dva tekstilna pogona

22.01.2018.

VIŠEGRAD – U Višegradu su danas u prisustvu predstavnika lokalne uprave, te zvanica iz političkog i javnog života, otvorena dva tekstilna pogona „Koton teks“ i „Iv kom“, koji zapošljavaju 40 radnika.

Načelnik opštine Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo otvaranjem firmi u Višegradu. „Mi smo i na ovaj način pokazali da vodimo brigu o našem stanovništvu i da nam je cilj da zadržimo ljude na ovom području“, rekao je Đurević.

On je istakao da je srećan zbog ostvarenih rezultata i dobre saradnje koju je opština Višegrad ostvarila sa investitorima iz Srbije.

Direktor firme „Koton teks“ Milomir Zimonjić rekao je da je roba namijenjena njemačkom tržištu. „Opština nam je pomogla, a i mi smo bili korektni. Očekujem da ćemo napredovati u proizvodnji“, dodao je Zimonjić.

Izvršni direktor preduzeća „Iv kom“ Golub Labudović rekao je da se firma bavi izradom ženske modne konfekcije, kaputa, mantila, pantalona i blejzera.

„Zaposlili smo 20 radnika, a do kraja godine očekujemo da će biti oko 40 radnika u jednoj firmi. Ovo je grad koji je imao tekstilnu proizvodnju, tako da su radnice obučene za rad. Radimo program za Francusku“, istakao je Labudović.

On je rekao da je planiran zakup još jednog prostora radi povećanja kapaciteta, te da očekuje podršku na lokalnom i republičkom nivou.

Radnica Mira Stjepanović rekla je da je zadovoljna uslovima rada, te zahvalila rukovodstvu opštine Višegrad koje je pokrenulo inicijativu i dovelo investitore.