Sestre Ćaćić ponos i nada atletike u Rogatici – Za godinu dana 40 medalja

04.01.2018.

sestre-cacic-1

ROGATICA – Kad saberu godine života sestre Nikolina i Snežana Ćaćić iz Rogatice još nemaju 30, ali zato zbir njihovih do sada osvojenih medalja baveći se atletikom u Srpskom atletskom klubu „Rogatica“ prelazi cifru od 100.

Obje su se atletikom počele baviti polovinom 2013. kada je Nikolina imala nepunih 12 a Snežana 9 godina. U početku su svaštarile da bi se vremenom Nikolina opredijelila za trke preko prepona na 100 metara, štafetu 400 metara i skok u vis, a Snežanina uža „specijalnost“ postali su skok u dalj i skok u vis.

I nisu pogriješile. Dokazuju to brojne medalje osvojene na raznim takmičenjima širom Republike Srpske, BiH, Srbije i Crne Gore.

Pod stručnim rukovodstvom trenera Dejana Mićevića u Nikolininoj riznici medalja, u porodičnoj kući u naselju Zaganovići, nalazi se 46, a u Snežaninoj, iako mlađa, čak 60. Kao mlađa pionirka Snežana je samo ove godine osvojila 23 medalje od čega 11 zlatnih, 3 srebrene i 9 bronzanih.

Takmičeći se u starijim kategorijema, gdje je konkurencija veća i jača, Nikolina je ove godine osvojila 17 medalja, od čega 8 zlatnih, 7 srebrenih i 2 bronzane. Njen lični rekord u skoku u vis je 147 centimetara.

Mlađa Ćaćićka u svojoj kategoriji na Memorijalnom mitingu „Mihajlo-Mika Švraka“ u Beogradu, koji je održan pod stručnim nadzorom legendarnog Dragutina Topića i njegove supruge Biljane, skočila je u vis 144 centimetra što je novi rekord Republike Srpske i BiH koji je ovoj vrijednoj djevojčici, koja ima i rekord u skoku u dalj od 499 centimetara osvojen na finalu „Nestle lige 2017“ u Banja Luci, donijelo priznanje najbolje mlađe pionirke za 2017. godinu Atletskog saveza Republike Srpske, koje je joj je uručeno na ovih dana održanoj „Večeri atletike“ u Zvorniku.

sestre-cacic-2

Slično priznanje sa peharom Snežana je za postignute rezultate u atletici dobila i za 2016. godinu što je potvrda kontinuiteta vrijednog rada ove djevojčice, odlične učenice osmog razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici.

Nikolina je učenica drugog razreda ekonomskog smjera u Srednjoškolskom centru „27. januar“ u Rogatici. Uskladila učenje i atletiku i pokazala da uz pravilan raspored slobodnog vremena mogu da idu ruku pod ruku.

Sa kćerkama se dobro slaže ponosni otac Željko, vozač kamiona u ŠG „Sjemeć“. Priča da su mu one sve i sve je podredio njihovim željama. Sa njima je skoro na svakom takmičenju i zajedno dijele radost pobjeda i tugu neuspjeha, ali i da, koliko-toliko, doprinese radu njihovog kluba koji egzistira na skromnim materijalnim osnovama a na 36 takmičenja tokom 2017. osvojio je 41 zlatnu, 42 srebrne i 34 bronzane medalje uz jedan novi rekord Republike Srpske i BiH, Snežane Ćaćić, i jedan sa 54. međuopštinskih sportskih igara iz Pljevalja, u troskoku, koga je osvojila leganda poslijeratne rogatičke atletike Tanja Marković-Drakulić.

DOMAĆICE

Nikolina i Snežana uz to što su odlične učenice i vrijedne atletičarke, dobre su i domaćice. Brinu o poslovima u kući jer je njihova majka Gordana sredinom 2016. Izgubila bitku sa dugom i teškom bolešću .

Iako su još djevojčice one obavljaju najveći dio poslova u kući od čistoće, pranja, peglanja do kuhinje sve dok sam ja na poslu. Kad ja dođem onda radimo u troje i tako iz dana u dan kuća, škola, treninzi, kazuje njihov tata Željko (45) koji djeluje preponosno kad priča o svojim mezimicama.