Svečanost u Udruženju „Rastimo srećno“ – Srednjoškolci donijeli radost

05.01.2018.

rastimo-srecno-paketici-3

ROGATICA – U Udruženju za pomoć i podršku djeci i omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ sinoć je održana mala svečanost. Povod je bilo uručivanje 35 poklon-paketića uz predstojeći Božić i Pravoslavnu Novu godinu koje su kroz akciju „Jedan slatkiš – jedno dijete“ na inicijativu Savjeta učenika prikupili učenici Srednjoškolskog centra „27. Januar“. Svečanosti se pridružila i Opštinska organizacija Crvenog krsta, koja je uz pomoć Opštinske uprave i donatora, takođe, obezbijedila 35 paketića koji su ovom prilikom uručeni.

I ovo okupljanje na kome su kao gosti prisustvovali predstavnici Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem imalo je za cilj da unese bar malo vedrine djeci i omladini, ali i njihovim roditeljima, pred predstojeće velike praznike.

rastimo-srecno-paketici-2

Naše udruženje, rekao je predsjednik Mile Ćebić, okuplja nešto više od 30 članova. Zahvaljujući prije svega Opštinskoj upravi stvorili smo uslove za znatno bolje rad u kome na prvom mjestu dolazi mogućnost zajedničkog okupljanja i druženja članova i njihovih roditelja. Uz to stvorili smo i mogućnost stručnog rada sa djecom kroz angažovanje defektologa i logopeda koji za sada po dva dana u nedjelji rade sa našim članovima i tu se već uveliko osjeća napredak kod većeg broja korisnika njihove pomoći.

U planu je, i tu očekujemo pomoć i podršku, i otvaranje inkluzivne radionice i igraonice za naše članove od najmlađih do najstarijih. U tek minuloj godini iz budžeta opštine dobili smo 10.000 maraka i utrošili smo ih za uređenje prostorija i plaćanje stručnih lica koja rade sa članovima, dok je rad uprave Udruženja na čistoj volonterskoj osnovi i tako će ostati.

rastimo-srecno-paketici-4

Na pomoći opštine visoko smo zahvalni, ali za proširenje djelatnosti na još većem uključivanju naših članova u društveni život biće potrebna podrška i šire zajednice kroz nova sredstva i ne samo finansijska. Može to bizi u inventaru, didaktičkim i drugih sredstvima. Naši članovi i njihovi roditelji ne samo da to očekuju, nego i zaslužuju.

Prije nego su primili paketiće, članove Udruženja i njihove roditelje, pozdravio je i načelnik opštine Milorad Jagodić. Uz čestitke za predstojeće praznike poželio im je da budu zdravo, a Opštinska uprava će i ubuduće u granicama mogućnosti podržavati rad ovog Udruženja.

rastimo-srecno-paketici-5

A onda su „vile i vilenjaci“ iz Srednjoškolskog centra, svakom od članova Udruženja uručili po dva paketića slatkiša i igračaka i kalendar za 2018. sa porukom „Djeca su ukras svijeta“.

Predbožićno i novogodišnje okupljanje članova Udruženja iskorišćeno je i načelniku opštine Miloradu Jagodiću, Mile Ćebić uručio je zahvalnicu za pomoć i podrušku radu Udruženja. Poklonjena je i jedna šolja za bijelu kafu na kojoj je rukama djece iz Udruženja urađen prigodan ukras.

rastimo-srecno-paketici-1