Svečanosti za Badnji dan i Božić

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. januara 2018. 058.ba

Badnje vece u Andricgradu (3)

VIŠEGRAD – Ispred Crkve Svetog cara Lazara u Andrićgradu u subotu, 6. januara biće obavljeno nalaganje badnjaka, dok će na Božić 7. januara biti organizovano lomljenje česnice sa zlatnim dukatom.

Na Badnje veče večernje bogosluženje i nalaganje badnjaka ispred Hrama Svetog cara Lazara planirano je za 19.00 časova, saopšteno je iz Crkvene opštine Višegrad.

Za djecu koja će pijukati po slami pripremljeni su vrijedni pokloni, za sve su obezbijeđeni kuvano vino, čaj i pomfrit, a biće priređeni i vatromet i zabavni program uz nastup lokalnog benda.

Večernje bogosluženje i paljenje badnjaka u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu predviđeno je na Badnje veče u 17.00 časova.

U Crkvi Svetog cara Lazara u Andrićgradu na Božić u 18.00 časova biće organizovano lomljenje česnice u kojoj će se nalaziti zlatni dukat i drugi darovi.

Podršku organizaciji ovog događaja pružila je opština Višegrad u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Božićne liturgije u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu i Crkvi Svetog cara Lazara u Andrićgradu biće služene u ponoć i u 9.00 časova, a u hramu Svete Trojice u Blacama drugog dana Božića u 9.00 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,