Svetosavske svečanosti u Rogatici – Lomljenje slavskog kolača u Srednjoškolskom centru

27.01.2018.

ROGATICA – U nastavku manifestacija posvećenih školskoj slavi Svetom Savi u Srednjoškolskom centru „27. Januar“ u Rogatici danas je obavljen prijem za goste i lomljenje slavskog kolača.

Ovaj svečani čin u prisustvu zaposlenih u Centru i brojnih gostiju među kojima je bio kum slave Zoran Kosorić, predsjednik Školskog odbora Mladen Lakić, načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima, predsjednik i sekretar Skupštine opštine Đoko Razdoljac i Ljubiša Tomić, predstavnici privrednih, javnih i kulturnih institucija i drugi gosti, uz sve počasti velikom svetitelju obavio je starješina crkve Svete Trojice u Rogatici, protojerej, Predrag Masal.

Slavi u čast zaposlene u Centru pozdravio je načelnik opštine Milorad Jagodić uz želju da budu zdravo i veselo i da kao i do sada uspješno vode ovaj kolektiv i sa više učenika u narednim godinama.

Na prisustvu slavi Centra goste je pozdravila direktorka Žaklina Lelek, a zatim je upriličen tradicionalni slavski ručak, kome je poseban štimung dao bend „Ruzmarin“ braće Bašević.

Svetom Savi u čast u holu Centra otvorena je i prigodna likovna izložba posvećena velikom prosvijetitelju i prvom srpskom učitelju Svetom Savi za koju su likovne radove dali učenici Centra.