Trojica hrabrih plivali za časni krst

19. januara 2018. 058.ba

ČAJNIČE – Danas je održano tradicionalno plivanje za Časni krst u Čajniču. Trojica hrabrih, i religioznih mladića skočila su u ledenu vodu. I ove godine najbrži je bio prošlogodišnji pobjednik, Dragan Radović.

Radović kaže:
„Velika mi je čast i zadovoljstvo da učestvujem na ovaj sveti dan Bogojavljenja, da plivam za časni krst za koji se bore i plivaju svi pravoslavni Srbi širom svijeta. Još mi je veća čast sto sam stigao prvi do krsta i smatram da će me čitavu ovu godinu pratiti dobrim zdravlje i sreća. Na kraju sam zahvalan sveštenstvu pravoslavne crkve i opštini Čajniče koji su omogućili da u bilo kakvim uslovima sprovedemo ovaj čin vjere. Hvala mojim sugrađanima koji su došli da gledaju i navijaju i da dočekamo na mnogaja ljeta.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,