Završen Božićni turnir u Rogatici – Pobjednik DOO Pečenica

14.01.2018.

ROGATICA – Nakon šest dana i više desetina zanimljivih utakmica u Rogatici je sinoć samo koji sat prije dolaska Pravoslavne 2018. godine okončan 16. Božićni turnir u malom fudbalu.

Na turniru je uzelo učešće 10 ekipa iz Rogatice, Sokoca, Istočnog Sarajeva, Novog Goražda i Višegrada.

Prvo mjesto uz diplomu, pehar i novčanu nagradu od 1500 maraka osvojila je ekipe DOO „Pečenica“ iz Kosova kod Rogatice koja je u dramatičnoj utakmici, nakon neriješenih 4:4 u regularnom toku, na penale 3:2 pobijedila ekipu Duga pelet iz Sokoca, koja je kao drugoplasirana osvojila nagradu od 700 maraka.

Ova utakmica ostaće upamćena po nevjerovatnom obrtu. Sve do poplovine drugog poluvremena Sokočani su vodili sa 3:0 i niko u punoj sportskoj dvorani nije očekivao ništa osim da će oni biti pobjednici turnira. Ali, tako nisu mislili i igrači iz ekipe „Pečenica“. Pošli su na sve ili ništa i isplatilo se. Na 3:1 smanjio je Dejan Limić. Drugi gol postigao je Mladen Ćebić, ali ga je „neutralisao“ Đerić iz Duga peleta i povisio rezultat na 4:2. Ostala su još svega 2 minuta igre i dešavaju se čuda. Na scenu stupa agilni Srđam Gvozdenac koji iz gužve postiže treći gol za ekipa „Pečenica“. Slijedi novi atak prema golu Sokočana i Gvozdenac sa zvukom sirene koja je oglašavala kraj utakmice postiže svoj drugi i za svoju ekipu izjednačujući četvrti gol kojim je omogućio da se penalima odlučuje o pobjedniku turnira.

U tom dijelu segmentu igre bolje su se snašli igrači iz ekipe „Pečenica“. Postigli su 3, a njihov protivnik 2 gola. I ovdje je gol odluke postigao Gvozdenac, čiji šut sa penala golman Sokočana nije čak ni vidio.

Pored golgetera Limića, Ćebića i Gvozdenca za ekipu „Pečenica“ igrali su još Branislav Ristanović, Nebojša Stanišić, Milan i Nikola Nešković, Danijel Rosić i Stefan Spajić.

Treće mjesto i nagradu od 300 maraka osvojila je ekipa restoran „Perković“ iz Rogatice koja je u do samog kraja neizvjesnoj uitakmici sa rezultatom 6:5 pobijedila ekipu Majdov iz Mesića za koju su uglavnom igrali igrači iz Višegrada.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Bojan Lučić iz ekipe Duga pelet, a najbolji strijelac na turniru sa sedam postignutih golova je Srđan Gvozdenac iz ekipe „Pečenica“. Njima je, uz pehar i diplomu, pripala novčana nagrada od po 100 maraka koje je kao i sve ostale nagrade, diplome i pehare obezbijedio pokrovitelj turnira opština Rogatica, u čije ime ih je uručio Mišo Sokolović, odbornik u SO-e i predsjednik Opštinske komisija za kulturu i sport.

Inače, turnir je po tradiciji izazvao veliko interesovanje ljubitelja malog fudbala u Rogatici i okolini. Mnogi su u sportskoj dvorani, gdje baš uslovi u odnosu na grijanje nisu na nekom nivou, provodili i po 4, 5 i više sati prateći utakmice. Među njima je bio i mini turnir fudbalskih nada čije finale je takođe održano uoči Pravoslavne nove godine. U njemu su se sastale nade Glasinca sa Sokoca i ekipa iz Arilja. Pobiojedili su mladi Sokočani na penale 3:1 i odnijeli nagradu organizatora.

U revijalnom dijelu prfedpraznmičke večeri sastali su se veterani domaće FK Mladost i Glasinca sa Sokoca. Pobijedili su Rogatičani sa 4:2.
Sve utakmice na turniru sudili su Rogatičani Mladen Simsija i Dragoslav Pljevaljčić. Posao spikera uspješno je obavio Siniša-Sike Petković, a bez primjedbi za zapisničkim stolom revnosno je radio Novo Tošović.