Marija Lekanić i Nemanja Stanimirović sportisti godine

08.02.2018.

VIŠEGRAD – Članica Karate kluba „Drina“ Marija Lekanić i košarkaš KK „Varda-HE“ Nemanja Stanimirović proglašeni su za najbolje sportiste opštine Višegrad u prošloj godini.

Najuspješniji ženski sportski klub je Odbojkaški klub „Hidroelektrane na Drini“, a muški Džudo klub „Višegrad“.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Jovo Sarić iz Odbojkaškog kluba „HE na Drina“, dok je najbolji sportski radnik u prošloj godini Nenad Baranac iz Košarkaškog kluba „Varda-HE“.

Najbolji sportista Nemanja Stanimirović zahvalio je opštini Višegrad i čestitao svim nagrađenim sportistima na postignutim rezultatima.

Lekanićeva je rekla da ova titula predstavlja veliku čast za nju.

Ona kaže da je prošle godine osvojila prvo mjesto na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama, kao i medalju na Prvenstvu Republike Srpske u seniorskoj konkurenciji.

Najbolji trener Jovo Sarić kaže da je ovo priznanje za dugogodišnji rad.

„Dobiti ovakvo priznanje je podstrek da radimo više. Zahvaljujući opštini i preduzeću `Hidroelektrane Višegrad`, na nama je samo da svakodnevno provodimo vrijeme sa djecom i da im omogućimo da kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme“, dodao je Sarić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova lokalna zajednica nastoji da pružanjem pomoći sportskim kolektivima afirmiše djecu da se bave sportom.

On je napomenuo da opština izdvaja oko 250.000 KM za sport i još toliko za Javnu sportsku ustanovu „Drina“.