Mitropolit dabrobosanski Hrizostom posjetio Novo Goražde

14. februara 2018. 058.ba

NOVO GORAŽDE – U Nedelju, 11. februara, opštinu Novo Goražde posjetio je Mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Ovom prilikom u hramu Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici, jednom od najstarijih u Mitropoliji dabrobosanskoj i kolijevci srpskog ćiriličnog štamparstva, koji naredne, 2019. godine obilježava 500 godina od prve štampane crkvene knjige u BiH, a druge na Balkanu.

Mitropolit Hrizostom je u Nedelju mesopusnu služio svetu arhijerejsku liturgiju, uz sasluženje protojereja-stavrofora Aleksandra Topalovića, protosinđela Kiprijana Topalovića, jereja Mihaila Andrića, protojereja Sredoja Andrića i đakona Budimira Gardovića.

U svojoj besjedi Mitropolit Hrizostom je podsjedtio na veliki značaj ovog srednjevjekovnog hrama i u razgovoru sa predstavnicima opštine Novo Goražde dogovorio skoru posjetu, kada će biti konkretizovane aktivnosti na obnovi nekadašnjih manastirskih konaka u kojima je bila smještena štamparija, te Program obilježavanja ovog izuzetnog jubileja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: