Ocjena trofeja u Lovačkom udruženju „Rogatica“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. februara 2018. 058.ba

NAJBOLJI I ZLATO SVETE VESELINOVIĆA

ROGATICA – U tek minuloj lovačkoj sezoni na divlje svinje koja je počela 1. oktobra prošle i trajala do 28. januara ove godine, lovci Lovačkog udruženja „Rogatica“, koje broji oko 210 članova i gazduje lovištem „Mednik“, odstrijeli li su 92 od mogućih i planom odobrenih 121 divlju svinju.

Među odstrijeljenim divljim svinjama bilo je 40-toro prasadi od mogućih 52, 33 krmače od odobrenih 34 i 19 veprova od 35 odobrenih za odstrel.

Poštujući zakonsku obavezu, a i da se pohvale trofejima, svih 19 lovaca koji su odstrijelili vepra, juče, utorak, 6. februara, donijeli su kljove na ocjenu trofejne vrijednosti.

Zlatnu medalju sa 129,30 poena ponijele su kljove vepra koga je odstrijelio Sveto Veselinović iz Rogatice. Dužina zuba sjekača ocijenjena je sa 22 poena, širina 89,10, obim brusača lijeve kljove 6,80, desnog 7,00 i ljepota kljova donijela je 4,00 poena od mogućiih 5. .

Radilo se o vepru kapitalcu koji je odstrijeljen 24. decembra prošle godine na lokalitetu Paljevine nedaleko od sela Zakomo koji je bio star oko 12 godina i težak preko 200 kilograma, reče predsjednik rogatičkih lovaca i Komisije za ocjenu trofeja Radoslav Ristanović. Pored Ristanovića u Komisiji su bili jošdugogodišnji lovci Mlađo Mirković i Veljko Matović.

Srebrenom medaljom nije ocijenjen ni jedan trofej, a bronzanu dobile su kljove vepra koga je na lokalitetu Krupni gaj na području Mjesne zajednice Kozići odstrijelio Radenko Kovačević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: