Promocija knjige „Mi smo branili Košare“

14. фебруара 2018. 058.ba

ČAJNIČE – U galeriji Kulturnog centra održana je promociji knjige Nenada Milkića „Mi smo branili Košare“.

Bitka za Košare bila je najveća bitka u modernoj srpskoj istoriji gdje se jedinica Vojske Srbije od 110 vojnika u početku borbi suprostavila invaziji i napadu oko 2. 500 albanskih terorista potpomogunutih snagama NATO pakta.

Knjiga je napisana kako ove događaje ne bi prekrio zaborav.

Ukazano je u knjizi na herojstvo srpskih vojnika na Košarama, da ne budu zaboravljeni kao junaci iz Prvog svjetskog rata o kojima se tek sada punim ustima govori.

Direktor biblioteke Jelena Tadić rekla je da su željeli da se bas ovih dana kada se obilježavaju dani Čajničke brigade čuje ova priča,iako nije ni u kakvoj vezi sa dogadjajima I zločinom koji se dogodio 14. februara 1993. na području naše Opstine prije 25 godina.

Ona je dodala da su htjeli da Čajnička publika čuje o junacima sa Košara.

„Veliki broj ljudi nije nikada čuo o ratu koji se vodio 1999. godone na srpsko-albanskoj granici.Oni koji su preživjeli pakao Košara I oni koji su platili životima vjernost državi,zaslužili su da ih se sjećamo I da ih pominjemo.-rekla je Jelena.

Prema njenim riječima veče je zaista bilo za pamćenje I vrlo posjećeno, a publika je pokazala interesovanje, sto je najbitnije kada je ovakva priča u pitanju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,