Sa priprema FK Mladost iz Rogatice – Bićemo iznenađenje proljeća

10.02.2018.

ROGATICA – Pretposljednje 15. mjesto na prvenstvenoj tabeli sa 13 bodova iz tri pobjede i četiri neriješena rezultata u jesenjem dijelu prvenstva, bio je razlog da FK Mladost iz Rogatice, ranije nego uobičajeno izvrši prozivku i otpočne pripreme za nastavak prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, grupa istok.

Treneru Slavku Obrenoviću javio se 21 sa imaginarnog spiska fudbalera na koje stručni štab i uprava računaju.

Ono što je najvažnije niko od fudbalera koji su registrovani i stalno ili povremeno igrali u jesenjem dijelu nije uzeo ispisnicu i otišao, kazuje Obrenović.

Ali, zato, dodaje on, vratili su nam se Boban Klisura, koji jesenas nije igrao zbog povrede u saobraćajnoj nesreći, i Vladimir Obradović. Iz omladinskog pogona uz Nikolu Sorka, Minju Ćućulu, Danijela Ljepića i Srđana Šarenca, koji su u jesenjem dijelu odigrali po neki minut utakmica, došli su i novi kadeti Bojan Marijanović, Marko Karišik i Dositej Obradović. Pošto Mladost na golu još nema adekvatnu zamjenu Vuku Joloviću za ne daj Bože, tu je veteran Mladen Simsija, reče Obrenović, a potvrdi Simsija.

Naš problem je, kazuje Obrenović, bio i ostao u tome što nam jedan značajan broj standardnih igrača zbog posla ili školovanja van Rogatice ne može redovno da trenira, pa su nedovoljno spremni ili neuigrani sa ostalim igračima da na očekivanom nivou odigraju veći dio utakmice.

Bez obzira na sve to Obrenović je optimista. Ubijeđen sam, naglasio je on, nadam se da ćemo mi biti iznenađenje proljeća i taj dio prvenstva okončati na zadovoljavajući način a to je opstanak u ligi kao naš najveći domet i po kadrovskom potencijalu i po materijalno-finansijskim mogućnostima.

Ovaj mladi fudbalski stručnjak nadu zasniva na dobrim proljećnim priprema sa kojim su počeli još 26. januara, većem zalaganju i disciplini svojih igrača i tradiciji. Pri tome misli na jesen prvenstva 2014/2015. i 2015/2016. Na kraju kojih je Mladost bila sa 13 bodova, ali je zato kraj ovih prvenstava okončan sa 34, odnosno 37 bodova i u gornjem dijelu prvenstvene tabele.

Inače, cjelokupne pripreme, zbog skromnih fiansijskih mogućnosti, Mladost obavlja u Rogatici. Zahvaljujući lijepom vremenu radi se na terenima Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“. U slučaju padavina snijega i drugih nepogoda, tu je Sportska dvorana u komplaksu bivšeg „Roteksa“.