Sretenje Gospodnje u Rogatici – KUD „Sretenje“ i Ravnogorci proslavili krsnu slavu

15. februara 2018. 058.ba

ROGATICA – Sretenje Gospodnje kao krsnu slavu proslavili su danas Kulturno-umjetničko društvo „Sretenje“, koje radi pri Crkvenoj opštini Rogatica, i Četnički ravnogorski pokret regije Sjemeć.

Domaćin krsne slave „Sretenja“, koje ove godine slavi 15-ti rođendan sa preko 100 članova u više sekcija od kojih je najaktivnija folklorna, bio je predsjednik Društva protojerej Zoran Jerinić, a Ravnogoraca Rajko Stojanović sa Borika, dok je siječenje i lomljenje slavskih kolača uz prisustvo više vjernika koji su u hramu Svete Trojice u Rogatici prisustvovali svetoj liturgiji posvećenpoj velikom bogorodičnom prazniku Sretenju Gospodnju, obavio umirovljeni protojerej-stavrofor Milorad Novaković.

Uz čestitke slavljenicima povodom krsne slave, proto Novaković je održao i prigodnu besjedu povodom praznika Sretenja Gospodnja.

Slavi u čast prslužena je obavezna slavska svijeća, uzeta prekadnja i popijena čašica rakije koju su obezbijedili domaćini slave.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,