Uz Svjetski dan palačinaka – U Rogatici podijeljeno preko 3000 ovih slatkiša

16.02.2018.

ROGATICA – Sedmi put zaredom u Rogatici je obilježen 16. februar kao Svjetski dan palkačinaka, čokolade i marmelade. I ove godine organizator je bila Narodna biblioteka, koja odnedavno nosi ime poznatog književnika i akademika Vojislava Lubarde.

Kako reče direktorka Biblioteke Milojka Krsmanović napravljeno je, ispečeno i podijeljeno preko 3000 palačinaka uz veću količinu čajeva, sokova raznih vrsta i drugih slatkiša za djecu iz dječijih vrtića „Bambi“ i „Milica“ i učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Rogatice koji su organizovano, u pratnji vaspitača i učitelja, dolazili na ovu manifestaciju.

Jedan ili više palačinaka potrošili su i učenici ovdašnjeg Srednjoškolskog centra, namjerni i slučajni prolaznici koji su se danas, 16. februara tokom skoro cijelog dana. našli na platou ispred Narodne biblioteke na kome je održana ova manifestacija.

Organizaciju ove slatke i simpatične manifestacije, dodala je Krsmanovićeva, pomogao je Savjet mladih i veći broj sponzora iz Rogatice, Republike Srpske i Federacije BiH. Dolazak djece dočeale su maskote u liku dječijih junaka Maše i Mede, a za uzvrat djeca su za sve prisutne izveli po neku dječiju pjesmicu ili recitaciju naučenu u dječijim vrtićama ili školi.