Dan otvorenih vrata: Građani pozdravili rad policije

Radio Foča - 30. марта 2018. 058.ba

FOČA – Na Gradskom trgu u Foči, na manifestaciji Dan otvorenih vrata, pripadnici Policijske uprave Foča školarcima i prisutnim građanima predstavili su materijalno-tehnička sredstva, opremu i vozila kojom raspolažu organizacione jedinice Uprave.

Građani su aplauzima pozdravljali pokazne vježbe, a najviše su uživali školarci, koji smatraju da je policijski posao težak i opasan.

Pripadnici Jedinice za podršku demonstrirali su borilačke vještine krav mage, rad vodiča službenih pasa, alpinističku pokaznu vježbu, te pokaznu vježbu hapšenje opasnog lica u vozilu. „Mi redovno imamo obuku. Danas smo pokazali da su pripadnici policije izuzetno spremni, i da Ministarstvo unutrašnjih poslova sa ovakvim načinom rada može da bude ponosno“, rekao je komandir Jedinice za podršku Policijske uprave Foča Zlatko Radović.

Današnje aktivnosti imale su cilj da rad policije približe svim građanima Foče, istakao je zamjenik načelnika Policijske uprave Foča Radenko Vasiljević: „Naš cilj je da stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Foča održimo na najvišem nivou. Smatramo da su pripadnici Policijske uprave Foča u potpunosti obučeni za održavanje povoljnog stanja bezbjednosti“.

Policijska uprava Foča pozvala je srednjoškolce koji ove godine završavaju školu da se prijave na konkurs za prijem u Policijsku akademiju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jer je policijski posao, iako težak, veoma častan. Jedan od njih je i Ivan Stanojević koji se nada da će se upisati u Akademiju: „Nadam se da ću se upisati jer volim taj posao. Biću častan policajac“, rekao je Stanojević.

Konkurs za upis kadeta 20. klase u Policijsku akademiju Ministarstva unutrašnjih poslova otvoren je do 3. aprila, a konkursom je predviđeno da u ovu klasu bude upisano 300 kadeta, od toga 280 muškaraca i 20 žena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: