Intervju sa Nikolom Tošićem – Snaga mladosti

04.03.2018.

ČAJNIČE – Mladost želi da svijet učini boljim mjesto. Mladost ne priznaje granice, samo trud, želju i volju. Mladost je puna optimizma. I to zaraznog. Mladost je svestrana, i tu svestranost nosi lako. Kao da je to svakodnevna stvar, rutina. Kao da je to nešto jednostavno poput disanja. Tako nam se nar čini kad razgovaramo sa jednim izvanrednim dječakom, Nikolom Tošićem. Nikola je fudbaler, FK “Stakorine”, kadet, igra na poziciji lijevog beka. Usto je i član stonoteniskog kluba “Čajniče”. Kao stonoteniser nastupao je na MOSI, kao ponosni predstavnik Opštine Čajniče. Učlanjen je i u “Crveni krst,” gdje naučio osnovne prve pomoći. Ne treba napominjati da je odličan đak. Predan je treningu, ali i drugarima, koji za njega ima samo riječi iskrene hvale i odanosti. Opet on je skroman dečko kojeg krasi sjajno porodično vaspitanje. Po njemu porodica je sve, od podrške do ljubavi, i mirne luke. Kaže da ne čita knjige previše , ali da će se potruditi, da i to promijeni.

NN: Za početak Nikola reci nam koliko dugo treniraš fudbal?

NIKOLA: Pa posto živim blizu stadiona, treniram od svoje pete godine.

NN: Šta tebi znači fudbal?

NIKOLA: Prije svega fudbal mi predstavlja najbolji način da potrošim svoje slobodno vrijeme. Fudbal su trenuci kada uživam i najbolje se zabavljam.

NN: Imaš li fudbalskog ili sportskog idola?

NIKOLA: Većini djece to je Ronaldo ili Messi, meni je to Andrea Pirlo,. zato što ima odličan osjećaj za fudbal. Njegovi pasovi su genijalni.

NN: Pirlo je legenda Milana, ali je igrao i za Inter te Juventus, da li to znači da ti navijaš za neki od tih timova?

NIKOLA: Da, navijam za Juventus, jer ima odličnu odbranu, a i ja sam odbrambreni igrač.

NN: Da li ti je san da jednog dana obučeš dres Stare dame iz Torina?

NIKOLA: Da, naravno, svaki fudbaler ima san da obuče dres nekog evropskog velikana, tako i ja.

NN: Osim fudbala ti voliš i stoni-tenis. Reci nam nešto o tome.

NIKOLA: Pa to sam počeo trenirati od osme godine, zajedno sa svojim bratom. Isao sam i na MOSI igre 3 puta kao stonoteniser i mogu reći da znam da igram stoni-tenis.

NN: Odličan si đak, fudbaler, stonoteniser. Imaš li dovoljno slobodnog vremena i kako voliš da ga provodiš?

NIKOLA: Slobodno vrijeme najviše koristim sa svojim drugarima, izlazak u grad, neka šetnja , ali opet kad malo bolje razmislim dosta vremena provodim na stadionu uvjezbavajući neke nove poteze.

NN: Knjige, serije, filmovi?

NIKOLA: Knjige slabo čitam, ali dosta gledam filmove.

NN: Imaš li neki omiljeni žanr ili gledaš sve?

NIKOLA: Malo mi se nekad više neka fantazija, ali većinom su raznovrsni filmovi.

NN: Omiljeni film?

NIKOLA: Bjekstvo iz Šošenka. Čuo sam jednom da je jedan od najboljih filmova svih vremena, pa sam ga odlučio i pogledati. Mnogo mi se dopao.

NN: Šta misliš imaju li mladi u Čajniču dovoljno svojih mjesta za zabavu i razonodu? Ili bi to moglo biti bolje?

NIKOLA: Pa ova nova balon sala nam pruža dosta mogućnosti, ali nemamo neki otvoren teren gdje bi imali neko uređeno otvoreno igralište na kojem bi se mladi mogli okupljati. To nam fali da upotpunimo jednu zdravu, sportsku, omladinsku sliku našeg Čajniča.

NN: Postoji li neko koga bi posebno pozdravio?

NIKOLA: Trenera Konstatina Katanu koji je najviše zaslužan za moj rad, trud i volju.

NN: Za kraj šta bi poručio mladim Čajničanima?

NIKOLA: Mladi trebaju da se bave više sportom, jer ce biti zdraviji, a i ujedno ce pružiti sebi zabavu i naći nove prijatelje. Ostavimo telefone i izađimo napolje!

To je bio Nikola Tošić, dječak koji plijeni svojom odlučnošću, talentom i željom da vodi zdrav, sportski život. Mi mu možemo poželjeti da ispuni sve svoje snove, ma koliko veliki bili. Juventus, što da ne. Ne zaboravite Juventa je boginja mladosti u Starom Rimu, a Nikola je odličan primjer kako je mladost divna, i kako može sve.