Nastavljena izgradnja kupališta u Rogatici

20.03.2018.

ROGATICA – Iako građevinska sezona još nije zvanično počela, zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama, radnici i mehanizacija „Romanija-puteva“ iz Podromanije kod Sokoca, uveliko rade na preostalom dijelu radova iz prve faze izgradnje gradskog kupališta u Rogatici.

Nastavili smo, kazuje šef radilišta inženjer Stevan Batinić, tamo odakle nas je jesenas zima istjerala. Radimo nadzemni pomoćni objekat u kome će biti svlačionice, smještaj zaposlenih, ambulanta, magacini i ostale prateće prostorije. Trenutno radimo na izradi betonskih i betonsko-armiranih nosača buduće zgrade čija je veličina 30×10 metara. Sa njenim dovršenjem okončaće se ranije ugovoreni i najvećim dijelom plaćeni radovi iz tzv. prve faze izgradnje gradskog kupališta.

Pošto se prva i buduća druga faza u nekim segmentima preklapaju, sa prvom fazom će biti odrađeni i neki dijelovi druge i ako ne bude nekih ne predviđenih okolnosti, očekivati da će, do ljeta i početka sezone kupanja, kupalište moći primiti prve kupače.

U ne predviđene okolnosti na prvom mjestu je obezbijeđenje izvora finansiranja. Načelnik opštine Milorad Jagodić, kome je od prošle SDS-ove vlasti kupalište ostavljeno kao „vruć krompir“, reče da će se ići na dovršenje kupališta po cijenu novog zaduženja opštine, koja se već za te namjene putem emisije obveznica zadužila sa 900.000 maraka.