Osmi mart u Rogatici – Pokloni porodicama poginulih borca

08.03.2018.

ROGATICA – Uz Osmi mart kao Međunarodni dan žena, kabinet načelnika opštine Milorada Jagodića i Udruženje žena „Rogatica“ i ove godine upriličili su posjetu jednom broju porodica poginulih boraca.

Tim povodom zamjenica načelnika opštine Jelena Karadžić i predsjednica Udruženja žena Bogdanka Jolović obišle su samohranu Bobanu Bjelaković, koja je, kao što je poznato, u posljednjem Odbrambano-oslovodilačkom ratu izgubila jedinca sina Slavišu (27), jedinicu kćerku Sanju (19) i supruga Radenka (52) i uz čestitke za Dan žena uručile joj prigodan poklon.

Sličani pokloni namijenjeni su i Dobrili Perović-Obradović, koja je u noći između 4. i 5. lula 1992. ostala bez cijele porodice – oca Milomira -Mića, majke Zorke, sestre Danijele, brata Darka i supruga Gorana, i Rajki Nešković, koja je u posljednjem ratu izgubila dva sina.

POKLONI I ZA STARE DAME

Povodom Međunarodnog dana žena i u Domu za starija lica „Sunce“ upriličena je prigodna svečanost na kojoj su menandžment i radnici priredili skroman koktel i uručili poklone za svih 46 štićenica koliko ih trenutno dane godina trećeg doba provode u ovoj humanitarnoj ustanovi.

Među onim koje su na ovoj skromnoj svečanosti uz ostalo primile crvene karanfile bila je i 98-godišnja Dušanka Jagodić. Karanfil je primila i 91-godišnja Ana Vasković, ali i najmlađa 50-godišnja Jelena Ćevriz.

Sa suzama u očima u svojoj sobi čestitku je primila i Janja Malović (51) diplomirani inženjer poljoprivrede, koja se, kako reče, nerado sjeća 8. marta, jer se na taj dan prije ravno osam godina iznenada toliko razboljela da je za vrlo kratko vrijeme završila u invalidskim kolicima bez kojih se i dan-danas ne može kretati.

Ona i ostale štićenice Doma zahvalile su se direktoru Radimiru Ćućuli i ostalom osoblju koji ih i povodom ovog praznika žena nisu zaboravili.