Sniježne lavine otežavaju saobraćaj na putu Foča-Sarajevo

23.03.2018.

FOČA – Svi magistralni i regionalni putni pravci na području opštine Foča ovog jutra su prohodni potvrđeno nam je u preduzeću Srbinjeputevi. Putni pravci čistili su se tokom čitave noći i posipali posipnim materijalom, ali zbog sniježnih padavina kolovozi su mokri a ponegdje na putevima ima ugaženog snijega.

Na putnom pravcu Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini vozači se upozoravaju na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz u kanjonu rijeke Bistrice. Kako nam je potvrđeno u Srbinjeputevima protekle noći zabilježen je veliki broj lavina, koje su očišćene.

Putni pravac preko prevoja Rogoj mašine Srbinjeputeva čistile su čitavu noć, a čišćenje su otežavale sniježne padavine, kao i vjetar koji je stvarao sniježne nanose. Na Rogoju trenutno ima do 60 centimetara snijega, dok su sniježni nanosi na pojedinim mjestima veći od jednog metra.

Tokom protekle noći došlo je do kratkotrajnog prekida saobraćaja na putnom pravcu Foča-Tjentište jer se u Popovom Mostu na putu popriječio kamion, koji je ubrzo sklonjen te je upostavljeno saobraćanje vozila. I preko prevoja Prijeđel kolovoz je tokom noći čišćen i posipan posipnim materijalom, ali saobraćaj je otežavao vjetar koji je nanosio snijeg na kolovoz i stvarao smetove, kažu u Srbinjeputevima.

Iz ovog preduzeća nam je potvrđeno da se redovno čiste i putni pravci prema Šćepan Polju, Bakiću, Zavaitu i Čelebićima, te da su ti putni pravci prohodni za saobraćaj.

Iz Srbinjeputeva vozičima su skrenuli pažnju na pojačan oprez prilikom vožnje, posebno na kolovozu u kanjonu rijeke Bistrice zbog sniježnih lavina, kao i na obavezno korištenje zimske opreme.