Zabilježeno u prolazu – Fatijina Maljuna ojagnjiva trojke

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. марта 2018. 058.ba

ROGATICA – Ferid i Fatija Omerbašić, kao penzionerska porodica, u selu Kovanj kod Rogatice, imaju malo stado ovaca od svega desetak brava. Od ove godine stado ovih starijih Kovanjaca biće duplo veće, jer su njihove priplodne ovce već na svijet donijele desetoro jagnjadi. Među ovcama koje su ih obradovale je i njihova miljenica mrke boje Maljuna, koja im je u trećem jagnjenju donijela neočekivan poklon – ojagnjila je trojke: tri ovčice, dvije bijele i jednu garu.

Ovaj rijedak porod u sorti oplemenjene pasmine ovaca najviše je obradovao baku Fatiju, koja reče:

Maljuna je moja miljenica od njenog rođenja, jer je i ona jedno od troje jagnjadi koje je prije četiri godine ojagnjila njena majka. Bila je najsitnija (maljušna) i zato sam joj dala ime Mljuna. I evo ona me je obradovala. Donijela mi je tri zlatne ovčice, koje iako imaju tek tri-četiri dana već se uveliko igraju u našem dvorištu i meni pričinjavaju veliku radost i zadovoljstvo, a mogu zamisliti koliko će im se obradovati moji unučići kad za vikend i vikende iz Sarajeva budu dolazili u naš Kovanj.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: