Akcija čišćenja i uređenja Rogatice – Nestale divlje deponije

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 26. aprila 2018. 058.ba

ROGATICA – Mjesto na obalama male, ali bistre i brze Rakitnice, poznato je po čistoći i uređenju okoliša. To ipak, nije zasmetalo nadležnim u opštini da april i maj proglase mjesecima čišćenja i uređenja. Posebna pažnja posvećena je uklanjanju divljih deponija oko prilaznih puteva, njegovanju i zaštiti zelenih i drugih javnih površina.

U tom pravcu iz Odjeljenja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije pozvali su građane u Rogatici i prigradskim naseljima da izvrše uklanjanje deponovanih materijala sa parkovskih površina, dijelova ulica, trotoara i trgova, poslovnih prostora, dvorišta stambenih i drugih zgrada. Posebna pažnja treba da se posveti uglanjanju drveta za ogrijev sa zelenih površina, havarisanih i neupotrebljivih vozila, nelegalno izgrađenih pomoćnih i drugih improvizovanih objekata.

Uz radnike Javnog komunalnog preduzeća „Komrad“, koje i inače bdije nad čistoćom i uređenjem Rogatice, i ove godine organizovano, kroz radne akcije, pomoć su pružili i pružaju radnici Opštinske uprave, javnih ustanova i preduzeća.

U dosadašnjem toku akcije, reče Željka Kojić, načalenica Odjeljennja za inspekcijske poslove i poslove komunalne policije, uklonjeno je najveći dio divljih deponija duž lokalnog puta Kovanj – Gučevo, sa Hapsana i Matinog brda. Odnesen je otpad i sa divljih deponija pored puta za Zaganoviće, Plješevicu, Seljane, Krive strane i Stjenice, a „napadnute su“ i duž magistralnog puta prema Kukavicama i Mesićima.

Problem je, naglašava načelnica Kojić, u tome što neodgovorni pojedinci ili grupe građana nastavljaju po starom. Istresaju otpad pored puteva i stvaraju nove divlje deponije umjesto da iskoriste mogućnost besplatnog odlaganja na regionalnoj deponiji „Rudine“, koja se nalazi nepunih 6 kilometara od Rogatice.

Zbog toga, kazuje ona, neki će vrlo brzo sigurno doći pod udar odluke o novim znatno većim kaznama za narušavanje komunalnog reda, koju su donijeli odbornici SO-e na posljednjoj sjednici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: