Dubravko Suvara počasni građanin Foče – povelja planinarima i Savu Milovanoviću

30.04.2018.

FOČA – Odbornici fočanskog parlamenta usvojili su danas odluku o nagradama i priznanjima kojom je za počasnog građanina Foče proglašen Dubravko Suvara, predsjednik Ferijalnog saveza Srpske.

Ovo priznanje, koje će mu biti uručeno za Dan opštine- 9. maja, Suvara je zaslužio promocijom i afirmacijom turističkih potencijala Nacionalnog parka „Sutjeska“ i raftinga na Tari i Drini, kroz muzički festival Ok fest na Tjentištu, čiji je organizator Ferijalni savez.

Dobitnici povelje opštine ove godine su fočansko Planinarsko društvo „Zelengora“, za sedam decenija uspješnog rada i organizovanja planinara i planinarskih manifestacija, te Savo Milovanović, privrednik iz Foče, nekadašnji predsjednik opštinske Boračke organizacije, za izuzetan doprinos u oblastima humanitarnog i rada u privredi.

Na svečanoj sjednici 9. Maja biće dodijeljeno i šet zahvalnica i isto toliko novčanih nagrada.

Među dobitnicima zahvalnice opštine je i ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Srpske Jasmina Davidović, za podršku brojnim projektima od društvene važnosti za opštinu Foča.

Isto priznanje zaslužio je inžinjerijski bataljon brigade taktičke podrške Oružanih sanaga BiH za probijanje puta desnom obalom Tare, kao i Milan Gagović za dugogodišnji rad i značajan doprinos u humanitarnim aktivnostima, spasavanju ljudi i imovine i proizvodnji organske hrane.

Zahvalnica ide u ruke i Vidaku Vujadinoviću za doprinos kulturnim manifestacijama, Nenadu Ćevrizu za doprinos u rješavanju stambenih problema, te Speleološkom društvu Ursus speleus za humana djela i spasavanje ljudskih života.

Novčane nagrade biće uručene Dari Đajić, Ljubiši Kovačeviću Ljubi, Ranku Sekuliću Zeki, Milanu Škipini, Merisi Ćemo i Isidori Arsenović.