Opštinski rukovodioci u Dječijem vrtiću „Bambi“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. aprila 2018. 058.ba

ROGATICA – Načelnik opštine Milorad Jagodić i predsjednik SO-e Đoko Razdoljac, povodom vaskršnjih praznika boravili su danas u posjeti Dječijem vrtiću „Bambi“ u Rogatici.

Direktorka ove javne predškolske ustanove Nataša Duvnjak upoznala je goste da u raznim oblicima rada trenutno boravi preko 100 mališana počev od jaslica do djece predškolskog uzrasta i da je interes za boravkom u Vrtiću iz dana u dan sve veći. Zbog toga su prisiljeni da zatraže saglasnost nadležnih da broj djece u postojećem radnom i korisnom prostoru povećaju za 20 posto.

Nedostatak prostora u Vrtiću je i inače problem broj jedan pa smo zbog toga djecu morali dijeliti u više grupa i za njihov smještaj iskoristili sve kapacitete pa smo i kancelariju direktora i ostale kancelarije pretvorili u spavaonicu djece.

Da se pitanje prostora koliko-toliko pozitivno riješi odgovorni u Vrtića imaju spremljen „paket“ prijedloga za proširenje prostora u okviru postojećeg objekta na Trgu oslobodilaca.

Za to će, naglasila je Duvnjakova, biti potrebna sveobuhvatna materijalna i ostala podrška lokalne zajednice kao osnivača, a tražiće se i pomoć privrede na području opštine i drugih donatora.

Načelnik opštine Milorad Jagodić istakao je zadovoljstvo što se došlo u situaciju da je manjak prostora a ne djece i radi toga obećao punu podršku opštine u svim aktivnostima na rješavanju ovog pitanja u okviru koga treba riješiti i problem grijanja, obnove inventara i didaktičke opreme.

Načelnik je iskoristio priliku pa je najmlađim uručio skromne poklone u vidu slatkiša, a oni su sa njim fotografisali „za uspomenu i dugo sjećanje“ i na opšte zadovoljstvo potucali po jedno vaskršnje jaje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: