Pomoćni stadion i dječije igralište od vlada Srpske i Srbije

SRNA - Jovana Borovčanin - 05. aprila 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da je od sredstava vlada Srpske i Srbije namijenjenih ovoj opštini u ovoj godini planirana izgradnja pomoćnog stadiona i dječijeg igrališta u ovom mjestu.

„Jedan od većih projekata, koji ćemo uraditi zahvaljujući sredstvima vlada Srpske i Srbije je dječije igralište i pomoćni stadion, gdje će najmlađi moći da provode svoje vrijeme. Mi na različite načine stimulišemo natalitet i ulažemo u obrazovanje, jer je to naša budućnost“, naveo je Đurević.

On je dodao da je opština počela sa nizom kapitalnih investicija, koje će realizovati u ovoj godini, na zadovoljstvo svih građana.

„Uredićemo prilazni put do turističkog kompleksa Andrićgrad, rekonstruisati vodovode na više lokacija u gradu, uraditi rasvjetu, postaviti bankine i na taj način pokazati da brinemo o našim stanovnicima u svim naseljima“, napomenuo je Đurević.

On je zahvalio vladama Srpske i Srbije za pomoć namijenjenu opštinama i gradovima u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da će Srbija u narednom periodu izdvojiti novih pet miliona evra za pomoć pojedinim gradovima i opštinama u Srpskoj, te u isto vrijeme 500.000 evra za obnovu pravoslavnih hramova u Federaciji BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: